HOME > JAARPROGRAMMA > SEIZOEN 2021-2021 > Fotowedstrijd#MIJNDORPMIJNTHUIS

gepost 07/06/2021

FOTOWEDSTRIJD#MIJNDORPMIJNTHUIS

BEELDEN Paul Vercruyssen 

Thema 

Kent u er ook een paar? De ‘parels’, ‘schatten’ in onze directe omgeving? Gebouwen. Erfgoed. Wandelen op prachtige plekken, vlakbij en wat verder weg. Voelen hoe simpele dingen op alledaagse momenten best een goed gevoel kunnen geven. Het gras kan ook hier groen kan zijn, leerde corona ons (her)ontdekken.

Op de website van Davidsfonds Beveren-Zuid worden tal van die ‘parels’ getoond, in woord en beeld. Hoe verschillend de foto’s ook zijn, ze gaan allemaal over ‘hier’. Onmiskenbaar hier. De foto’s van de sierlijke, rijzige, slanke kerk van Haasdonk, de ‘kathedraal van het Waasland’ in de volksmond, vatten het zonder veel woorden. De kerk, als ijkpunt in het landschap en het leven van mensen. Het dorp eromheen. De plek waar we wonen, werken, leven, vieren, feesten, op adem komen, afscheid nemen en zoveel meer. Thuis. Vertrouwd. Herkenbaar.

 

Kijk rondom u, ongeacht waar u woont.

De wedstrijd nodigt u uit foto’s te nemen en in te sturen

die voor u dat ‘Mijn dorp, mijn thuis’ gevoel vastleggen en uitstralen.

Doeleinden

  • Een groot publiek bewust maken van de kracht en geborgenheid van de eigen plek.
  • Een uitnodigende, toegankelijke wedstrijd organiseren die veel respons beoogt, zowel bij (amateur)fotografen als bij een groot publiek om de resultaten van de wedstrijd te waarderen en te bewonderen.

Organisatie

Tijdens het evenement Vers Geperst van Davidsfonds Beveren-Zuid in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 zullen de resultaten van de fotowedstrijd #MIJNDORPMIJNTHUIS, georganiseerd door Davidsfonds Beveren-Zuid i.s.m. FRAGMA13, getoond en tentoongesteld worden in de gemeentelijke polyzaal, Pastoor Verwilghenplein, Haasdonk.

Aan de wedstrijd worden vier prijzen verbonden: een publieksprijs en drie juryprijzen, in de categorieën monochroom, kleur en ‘jonger dan 18 jaar’.

De prijzen zullen op zondag 3 oktober 2021 om 17u00 uitgereikt worden in de aanwezigheid van de genomineerde fotografen, de juryleden en  het bestuur van Davidsfonds Beveren-Zuid en FRAGMA13. De winnende fotografen zullen uitgenodigd worden over hun winnende foto te spreken.

Over ‘Vers Geperst’

Vers Geperst is het jaarlijkse evenement van alle Davidsfondsafdelingen in Vlaanderen, waarbij leden hun lidmaatschap hernieuwen en kennismaken met het nieuwe boekenpakket dat Davidsfonds op de markt brengt.

Het is tevens een moment waarop leden, bestuur, geïnteresseerden en potentiële nieuwe leden elkaar in een gemoedelijke sfeer ontmoeten.

Vaak gaat het evenement gepaard met extra activiteiten, in dit geval de tentoonstelling van de shortlistfoto’s van de fotowedstrijd #MIJNDORPMIJN THUIS. De wedstrijd vloeit voort uit de schattenjacht n.a.v. het jaarthema SCHATTEN van Davidsfonds in het cultuurseizoen 2020-2021, zoals eerder vermeld.

Met de fotowedstrijd, de samenwerking met FRAGMA13, het mobiliseren van hopelijk veel fotografen en de uitdrukkelijke focus ook op ‘jonge’ fotografen in spe, het online betrekken van een ruim publiek bij het online stemmen, de tentoonstelling, de beslissende rol voor leden en bezoekers aan Vers Geperst en het bekronen van de diverse winnende foto’s in drie categorieën, lost Davidsfonds Beveren-Zuid de belofte in creatief aan de slag te zullen gaan met de resultaten van die zoektocht naar ‘parels van bij ons’.

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.