HOME > JAARPROGRAMMA > SEIZOEN 2021-2022 > Junior Journalist 2021-2022

WIE WORDT ONZE JUNIOR JOURNALIST 2021?

februari 2022

Onze plaatselijke wedstrijdronde werd afgerond 

Davidsfonds  Beveren-Zuid dankt van harte alle deelnemende scholen, de leraren die openstonden voor de wedstrijd en hun leerlingen stimuleerden én alle jongeren die in hun pen kropen. 

De teksten werden gelezen en beoordeeld en de winnende teksten werden ingestuurd voor de nationale wedstrijd. De winnaars worden ook gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Helaas verloopt dat - coronagewijs-  wat low profile en niet op de gebruikelijke manier met een ontvangst op kasteel Cortewalle of met een viering in de plaatselijke school. We hopen dat we die traditionele viering terug kunnen opnemen bij de volgende editie. 

KLIK HIER 

voor de EDITIE HAASDONK

KLIK HIER 

voor de EDITIE BEVEREN, KALLO, MELSELE

De nationale wedstrijd zit in de laatste fase

Davidsfonds Nationaal ontving massaal veel inzendingen voor Junior Journalist 2022. Al die inzendingen zijn intussen verwerkt en anoniem doorgestuurd naar de juryleden. Zij gaan nu aan de slag om alle inzendingen na te lezen. Iedere tekst zal door 3 juryleden gelezen en beoordeeld worden. Ze hebben hiervoor de tijd tot eind februari. In reeks 1 en 2 zullen we zo komen tot een top 10 en in reeks 3 en 4 tot een top 5. De laureaten die eindigen tussen deze toppers zullen daarvan op de hoogte gebracht worden en uitgenodigd worden voor de prijsuitreiking op zondag 24 april. Daar zullen ze dan te weten komen op welke plaats ze finaal geëindigd zijn. Dat zal bepaald worden in een tweede jureringsronde. Deze jury bestaat uit een aantal Bekende Vlamingen: vakexperts, auteurs, journalisten, etc.

 

Eindigt een kandidaat uit onze afdeling in de top 5 of top 10, dan wordt ook Davidsfonds Beveren-Zuid uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Nieuws hieromtrent mag je verwachten eind maart/begin april.

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.