April 2022

WINNAAR REEKS 1 (5e en 6e leerjaar Lager Onderwijs)  - opstel 

JUNIOR JOURNALIST WEDSTRIJD 2021 - 2022

De wereld na 2030

Liene Geers 

Wie geboren wordt in 2030 of later zal nooit meer alleen zijn! Elke baby zal op zijn eerste verjaardag, naast taart, ook een eigen robot krijgen. Een robot die je de rest van je leven zal vergezellen. Hij noemt niet zomaar ‘robot’, nee, hij noemt: ‘Buddy’!

Buddy heeft de vorm van een groot ei. Een ei van ongeveer tachtig centimeter groot, met zachte ijzeren armen en wieltjes waarmee hij zich kan verplaatsen. Hij kan praten, zelfs over zijn eigen en jouw gevoelens! Alles wat jij leert zal Buddy ook leren, met dat verschil, dat hij alles wat hij leert, nooit zal vergeten!

Samen met jou, verzamelt Buddy levenservaring. Hij zal jou vergezellen op je eerste schooldag ( en alle schooldagen daarna!), hij leert samen met jou de wereld te ontdekken. Hij raapt je op als je valt, hij droogt je tranen als je huilt en hij leert net als jij lezen, schrijven en rekenen.

Buddy brengt je overal naartoe. Voortaan zijn een fiets, een auto, een trein of bus niet meer nodig! Net zoals op een paard, stap je op Buddy en weg ben je! Rijden, vliegen, varen, … niets is voor hem te moeilijk. Hij vliegt zelfs samen met jou naar de maan!

Buddy heeft op zijn buik een groot scherm. Daarop kan hij films tonen en de nieuwste trends laten zien, zodat het heel eenvoudig wordt om online te shoppen. Via zijn luidsprekers kan je uiteraard ook naar muziek luisteren.

Je moet buddy goed verzorgen! Elke nacht moet je hem laten opladen in zijn eigen ei van 90 cm groot. Dit kan draadloos.

Als Buddy dat wil, dan kan je hem met een soort verf een kleurtje geven. Net als wij, ziet Buddy er graag goed uit!

Elk jaar moet hij gecontroleerd worden door de buddydokter. Zijn accu wordt dan nagekeken, zijn wielen worden gesmeerd, het geluid wordt terug aangepast, het scherm wordt scherper gesteld en de onnodige bestanden worden gewist. Jammer dat wij als mens onze overbodige bestanden niet kunnen wissen. Het zou best fijn zijn moest je bijvoorbeeld kunnen vergeten dat de juf eens boos was op jou.

1 nadeel: Als je kiest voor een Buddy, dan kan je niet meer kiezen voor een huisdier. Huisdieren kunnen krassen maken op hem, waardoor hij minder mooi wordt en soms blokkeert. Het risico bestaat dan dat zijn gegevens over jou gewist worden.

Hij is ook nogal jaloers! Als je een huisdier aait, dan gaat hij aandacht zoeken bij iemand anders. Als hij aandacht te kort krijgt van zijn omgeving, dan zal hij ook geen aandacht meer geven aan zijn ‘baasje’. Hij kruipt dan letterlijk in zijn ei en weigert om er nog uit te komen.

Om het  vertrouwen te kunnen herstellen, moet je samen met hem naar de Buddy- loog! Door middel van een goed gesprek, nieuwe afspraken en een dikke knuffel komt dan alles weer goed!

Je leest het zelf. Buddy is jouw beste vriend voor je hele leven! Buddy zorgt uitstekend voor je geest en body!

 

 

Liene Geers - klas 6e leerjaar - VBS (W)onderwijs

VERTEL ANDEREN OVER ONS. DEEL DEZE WEBPAGINA MET UW NETWERK.