#samenveerkrachtig & co

Hebt u ze ook al gezien? De winkelramen met een VEERKRACHTIGE of POËTISCHE boodschap? ... HEERLIJK!

Corona heeft onze levens grondig door elkaar geschud. Om deze periode goed door te komen, is veerkracht cruciaal. Daarom werd ‘Samen Veerkrachtig’ opnieuw het thema van de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid in 2020. Zorgen voor elkaar leidt tot veerkracht. (Online) ontmoeting en verbinding staan daarom dit jaar centraal.

Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is een van de belangrijkste hulpbronnen wanneer onze veerkracht in het gedrang komt.

Eén van de acties is Spreuken in het Straatbeeld. Die had vorig jaar zoveel succes dat ze dit jaar wordt hernomen.

Mensen worden verrast met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. De spreukenacties willen niet alleen een glimlach op het gezicht van mensen toveren, tegelijkertijd willen ze doen nadenken over geestelijke gezondheid en het belang van sociale verbondenheid. 

Ook in het straatbeeld in BEVEREN vind je naast de VEERKRACHTIGE nog talloze andere winkelramen die inspireren en het lopen door de winkelstraat een extraatje geven. Ze zijn gevat en erg toepasselijk op de locatie. 

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.