gepost 01/11/2020

Junior Journalist 2021

De wedstrijd Junior Journalist daagt jongeren in Vlaanderen en Brussel uit om rond het thema Schatten de pennen te kruisen. Een schat op zolder, een schat van een mens, een idee van onschatbare waarde ... Welke schatten zijn volgens hen het nieuws waard?

Deze creatieve schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren, georganiseerd in 4 leeftijdscategorieën, is dus niet enkel een talentenjacht maar combineert creativiteit met burgerzin. 

Davidsfonds Beveren-Zuid organiseert de voorronde van de wedstrijd traditiegetrouw hier in de buurt.  In de basisscholen Zeppelin en Wonderwijs in Haasdonk, de basisschool van Kallo, de basisscholen Sint Maarten, Sint-Martinus, GBS Lindenlaan en GBS Centrumschool in Beveren, de Vrije Lagere school OLVG en GBS De Toren in Melsele én in de middelbare scholen Sint Maarten, Koninklijk Atheneum en GTI in Beveren gaan kinderen en jongeren aan de slag.

 

In Junior Journalist reeks 1 (5de en 6de leerjaar basisonderwijs) en reeks 2 (1ste en 2de jaar secundair onderwijs) schrijven de kinderen en jongeren een verhaal over een schat die het nieuws waard is. In reeks 3 (3de en 4de jaar secundair onderwijs) een interview met een schat van een mens of een mens met schatten en in reeks 4 (5de en 6de jaar secundair onderwijs) een opiniestuk over bijzondere schatten, die verdelen of juist samenbrengen.

 

Alle inzendingen worden eerst lokaal beoordeeld. De prijsuitreiking vindt plaats op een zondag in het voorjaar 2021 in Kasteel Cortewalle, Beveren (als corona dat toelaat). Hierop worden de winnende deelnemers van alle reeksen (lagere en middelbare school) samen met hun familieleden (ouders, broers, zussen) en hun leerkrachten en directie uitgenodigd

De werkstukken van de laureaten van elke reeks van elke school nemen vervolgens automatisch deel aan de nationale wedstrijd. 

  Lopen uw (klein)kinderen elders school maar doet hun school niet mee

  wonen ze hier in de buurt

  en hebben ze héél veel zin om deel te nemen aan de wedstrijd? 

   

  Neem dan contact op met ons, ze kunnen individueel inschrijven bij ons.

  We bezorgen u dan alle informatie.

  Wonen uw (klein)kinderen verder weg, 

  is er geen voorronde in hun buurt

  en willen ze héél graag deelnemen

   

  Klik dan hier voor meer informatie. 

  Deel deze info