JUNIOR JOURNALIST 2021

 

Davidsfonds zet duizenden jongeren aan het schrijven

 

36ste editie van Junior Journalist met meter Mariam El Mandoudi

 

 

Al meer dan 35 jaar organiseren Davidsfonds vrijwilligers in heel Vlaanderen en Brussel de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Daarmee dagen ze jongeren uit hun regio uit om in hun pen te kruipen. Dit jaar is er opnieuw een nationale prijsuitreiking. Met meer dan 15.000 deelnemers is het meteen de grootste schrijfwedstrijd van Vlaanderen en Brussel. Mariam El Mandoudi, journaliste en nieuwsanker van Karrewiet (VRT, Ketnet), is meter van deze 36ste editie.

“De voorbije maanden zette een enthousiaste groep vrijwilligers en professionele medewerkers hun schouders onder de versnelde voorbereidingen voor een vernieuwde editie Junior Journalist. De deelnemers uit de vijf provincies zullen vanaf dit jaar opnieuw samen strijden voor de nationale titel van Junior Journalist, en dat in vier leeftijdsgroepen” vertelt Peter De Wilde, voorzitter van Davidsfonds vzw. Meer dan 100 Davidsfonds afdelingen organiseren de komende maanden lokale voorrondes. De lokale winnaars stoten daarna door naar de nationale finaleronde. Eind april 2021 worden de prijzen uitgereikt.

Schatten inspireren
Geïnspireerd door ons jaarthema ‘Schatten’ gaan vier leeftijdscategorieën aan het schrijven. De jongsten, in reeks 1 en 2,  dagen we uit een verhaal te schrijven over een schat die voor hen het nieuws waard is. De jongeren in reeks 3 gaan de interviewtour op. Ze gaan op zoek naar schatten van mensen of mensen met schatten. En tenslotte in reeks 4 delen de deelnemers via straffe journalistieke opiniestukken hun mening over bijzondere schatten, schatten die verdelen of juist samenbrengen. “Junior Journalist is voor ons de manier om schrijven en taal in de kijker te zetten en burgerschap bij jongeren te stimuleren. Wij zijn alvast benieuwd naar die schatten van inzendingen,” aldus Kris Opdedrynck, algemeen directeur van Davidsfonds vzw.

Meter Mariam El Mandoudi 
Niemand minder dan Mariam El Mandoudi, journaliste en nieuwsanker van Karrewiet (het jeugdjournaal van Ketnet), is meter van Junior Journalist 2021. Mariam studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen, waarna ze onder meer bij MNM en Q-Music werkte.

"Ik hoop dat ik de komende maanden heel wat jongeren kan inspireren om in hun pen te kruipen. Het is hoe dan ook za-lig dat ik meter mag zijn van Junior Journalist. Wat een eer!

Jonge schrijvers die het voelen kriebelen om deel te nemen vinden alle informatie op www.juniorjournalist.be

 

Davidsfonds Beveren-Zuid

organiseert de voorronde in de lagere scholen van Haasdonk 

en in de lagere scholen en de Middelbare School Sint-Maarten in Beveren

Klik hier voor meer info

Willen uw (klein)kinderen deelnemen? Bent u leerkracht en geïnteresseerd?

Klik op de link hieronder voor alle info