gepost op 28/11/2020

Vanuit zijn heimat in Zuid-Frankrijk schreef Koen Strobbe de afgelopen jaren een aantal succesvolle thrillers. Zo werd hij in 2015 een van de drie winnaars van de eerste Pieter Aspe Award en won hij in 2016 de Fred Braeckman-award, de prijs voor het beste debuut.

In oktober verscheen bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts met ‘Hotel Solitude’ zijn eerste literaire roman.

 

 

‘Liegen kan je nog niet, vrees ik. Liegen is een van de meest complexe menselijke vaardigheden. De dag dat je consequent kan liegen en de leugen handhaven, verklaar ik je voor genezen.’

Leesclub Haasdonk las het boek 

De meeste lezers van de leesclub Beveren-Zuid lazen het boek graag. Ze genoten van de opbouw, het taalgebruik, de psychologie die erin zit en de mooie beschrijvingen.

Het is een verhaal met vaart. Het leest vlot, ook al is het boek behoorlijk dik. Het is meeslepend en spannend geschreven. Het einde leest als een thriller met een verrassend slot.

Sommigen vinden het begin wel moeilijk en een enkeling vindt het op het langdradige af door herhaling van situaties. Maar ook voor hen maakt de ontknoping veel goed.

De personages zijn goed uitgewerkt. Het is ook fijn om mee te kijken door de bril van Max Costa, de hoofdpersoon die leert omgaan met de voor- en nadelen van zijn autistische persoonlijkheid.  

In deze periode van fake news versus waarheid zit dit boek als gegoten. Waarheid en leugen flirten met elkaar doorheen heel het boek. De auteur is er goed in geslaagd om ons op het verkeerde been te zetten. En dat bij iedereen! Die ervaring geeft soms een ongemakkelijk gevoel, verbazing en zelfs een beetje boosheid. Tot op het einde blijft er twijfel over wat nu waar was en wat een leugen bleek te zijn.

Door corona werd het een schriftelijke bespreking. Iemand drukte het uit als volgt: We leven nu allemaal in een soort ‘Hotel Solitude’, maar hopelijk niet te lang meer.

Dit is de samenvatting van enkele ervaringen van de lezers. Nieuwsgierig geworden? Haal het boek maar in de bib, want meer verklappen wij niet!

 

Verslag: An Van Daele

Hebt u het boek ook gelezen? Hoe waardeert u het? 

Rating: 5 sterren
1 stem

Over Koen Strobbe 

De Belgische auteur Koen Strobbe (1964) studeerde Germaanse filologie en migreerde vijftien jaar geleden, na omzwervingen in diverse media (o.a. bij De Persgroep en Woestijnvis), naar de Provence. Daar bouwde hij gestaag aan een wijngaard en een oeuvre. Hij publiceerde een aantal bestsellers, maar recent nam Strobbes schrijverschap een nieuwe wending: met Hotel Solitude verscheen zijn langverwachte debuutroman.

Zijn literaire thrillers spelen zich af in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar de psychologische roman. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

bron Borgerhoff & Lamberigts - Wikipedia

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.