HOME > NATIONAAL > NATIONALE EVENEMENTEN > Davidsfonds Academie 

DAVIDSFONDS ACADEMIE 

Wie zich wil verdiepen in geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit of zingeving, zit goed bij Davidsfonds Academie.

Verspreid over Vlaanderen en Brussel is er een divers aanbod dagevenementen, familiedagen, meerdaagse cursussen. 

Experten gaan dieper in op grote, historische thema's of geven uitleg bij boeiende, actuele expo's en voorstellingen. 

Ook online worden cursussen aangeboden. 

04/01/2022

Biden versus Trump: een jaar na de bestorming van het Capitool

Na het grote succes van zijn webinars, komt prof. Bart Kerremans terug met een gloednieuwe cursus over het Amerikaanse presidentschap. Op 6 januari 2020 bestormden duizenden mensen het Capitool in Washington DC. Dit illustreert nog maar eens hoe verdeeld en hypergepolariseerd de Verenigde Staten zijn. In drie lessen leer je meer over het presidentschap, krijg je inzicht in het hypergopaliseerde Amerika en de effecten daarvan op het Amerikaanse binnen- en buitenlandse beleid.

Cursus in Sint-Niklaas op vr. 28 januari, 4 en 11 februari van 14 tot 16 uur.


Meer info en inschrijven.

Vertoef een middag samen tussen de sterren en planeten (7+)

Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding. Het is mysterieus, lijkt onbereikbaar en wordt gezien als het summum van wetenschap en techniek. Met heel wat foto's, video's en animaties brengt Stijn Ilsen de ruimtevaart dichterbij. Want als je goed kijkt is het allemaal niet zo moeilijk, maar wel ongelooflijk boeiend. Een interessante vertelnamiddag voor jong en oud(er).

Vertelnamiddag in Tienen op wo. 9 februari van 14 tot 16 uur.
Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen 3 euro.


Samen naar de vertelnamiddag

05/12/2021

Het nieuwe cursusaanbod 

Ontdek het nieuwe cursusaanbod van Davidsfonds Academie

Wil je meer weten over Aboriginalkunst? Meegenieten van de muziek van Bachacademie? Een beetje Russische taal en cultuur opsnuiven? Kennismaken met de wereld van de artificiële intelligentie? Of met het hele gezin meer ontdekken over popart?
Neem dan zeker een kijkje in het nieuwe cursusaanbod van Davidsfonds Academie. Verspreid over heel Vlaanderen vind je cursussen over verschillende thema’s. Dit keer opnieuw met een aanbod voor jong en oud(er) tijdens de familiedag popart in S.M.A.K.!

Eind november viel Het Accent in de bus van alle Davidsfondsleden, waarin ook het cursusaanbod staat. Je kan het krantje HIER online raadplegen. Of je vindt alle cursussen natuurlijk ook terug op de website van Davidsfonds Academie waar je je ook direct kan inschrijven voor een cursus naar keuze. 

Yellow: dagevenement met voorstelling 

1933 - 1936: Belgische politici als Léon Degrelle en Staf Declercq richten fascistische bewegingen op en overtuigen jonge soldaten om tijdens de Tweede Wereldoorlog zij aan zij met de SS aan het Oostfront te vechten. Na 1945 worden verscheidene collaborateurs veroordeeld. Sommigen van hen, zoals Degrelle, slaan op de vlucht en nemen een nieuwe identiteit aan. In Yellow kijkt Luk Perceval terug op de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar eerst licht Bruno De Wever je die collaboratie toe.

Dagevenement in Gent op do. 6 januari van 15.30 tot ca. 21.30 uur.
 


Naar het theater.

Een vleugje oudheid en piano in Leiden

Op 2 februari brengt pianist Waldo Geuns de Goyescas van Enrique Granados in De Leidense Salon. De Spaanse componist bracht daarmee een eerbetoon aan die andere Spaanse kunstenaar, Francisco Goya. Voor het pianorecital breng je een bezoek aan het Rijksmuseum van Leiden. Egyptologe Marleen Reynders neemt je mee door de Egyptische collectie en oudhistoricus Robert Nouwen gidst je door de tijdelijke tentoonstelling Keizer Domitianus.

Cultuurreis op wo. 2 februari. 


Ontdek deze veelzijdige uitstap van Cultuurreizen.

14/10/2021

Uit de nieuwsbrief oktober 2021

ModeMuseum Antwerpen opent haar deuren 

Na drie jaar renovatiewerken zwaait ModeMuseum (MoMu) Antwerpen opnieuw haar deuren open. Elisa De Wyngaert is curator in MoMu en vertelt in Het Accent wat we van de verschillende openingstentoonstellingen mogen verwachten.
Wil je het nieuwe ModeMuseum bezoeken? Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat tijdens fotoshoots? Modefotografe Marleen Daniël vertelt er meer over op 20 november. Een rondleiding met gids en een bezoekje aan het vernieuwde museum vervolledigen de dag.

Lees het hele artikel met curator Elise De Wyngaert in de laatste editie van Het Accent op pagina 4 of lees het hier online.

Dagevenement in MoMu Antwerpen op za. 20 november van 10 tot 18 uur. 
 


Ontdek het dagprogramma.

David Hockney in Brussel!

Wist je dat David Hockneys Portret van een kunstenaar in 2018 voor maar liefst 90 miljoen dollar geveild werd? Bovendien is de nieuwe dubbeltentoonstelling in Bozar nog maar net geopend en nu al een groot succes. Tijd om meer te weten te komen over deze Britse kunstenaar.
We stelden een driedelig pakket samen. Tijdens het webinar van 9 november vertelt co-curator Anne Judong je meer over het leven en werk van David Hockney. Op 16 november neemt een gids je interactief en digitaal mee doorheen de tentoonstellingen. Wil je graag de werken van David Hockney ook van dichtbij bekijken? Als extraatje neemt een gids je mee op stap door de expo's in Bozar op 27 november. De plaatsen hiervoor zijn beperkt dus reserveer snel!

Webinar start op di. 9 november van 19.30 tot 21 uur.
Extra: Op zaterdag 27 november, 10 uur, begeleidt een gids je in Bozar door de expo's voor € 20 extra.


Meer informatie en inschrijven.

Ga je mee naar het Davidsfonds concert?

Cultuur verbindt en brengt mensen samen. En laat dat nu ook de slogan van Davidsfonds zijn. Daarom organiseren we voor de eerste keer een Davidsfonds concert op zaterdag 13 november in 30CC/Minnepoort in Leuven (Dirk Boutslaan 62). Het Leuvense strijkersensemble Ataneres laat zich van zijn beste kant zien (en horen uiteraard). Gastheer van de avond is bovendien niemand minder dan Piet Swerts. Op het programma staan stukken van Swerts zelf, maar ook van Beethoven, Chopin, Debussy, Satie en Soler. Voor Davidsfonds leden kunnen we de tickets t.w.v. 40 euro aanbieden aan slechts 28 euro per stuk. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! Tickets bestellen kan tot uiterlijk 4 november 2021.

Davidsfonds concert in Leuven op za. 13 november om 19.45 uur. 
 


Bestel je tickets.

gepost 08/09/2021 

DAVIDSFONDS ACADEMIE GAAT WEER VAN START! 

Het is september en dat betekent niet alleen een nieuw schooljaar, maar ook een nieuw cultuurjaar! De najaarscursussen gaan weer van start en daar verwelkomt u graag. Wil u deelnemen aan een van de cursussen of dagevenementen?

Dan vindt u het hele aanbod op de website davidsfondsacademie.be

 

Deze webinarreeks hoort daar o.a. ook bij:

Twintig jaar na 9/11

 

Waar was u op dinsdag 11 september 2001? 's Morgens boorden twee passagiersvliegtuigen zich door de Twin Towers in New York. Niet veel later raakte vlucht 77 het Pentagon in Washington D.C.

Pieter Van Ostaeyen, prof. Bart Kerremans en prof. Lode Lauwaert zoomen in drie delen in op de oorzaken en de gevolgen tot vandaag. 

Driedelige webinarreeks van di. 28 sept. t.e.m. 19 okt. van 19.30 tot 21 uur.
U kan inschrijven voor alle delen samen of voor ieder deel apart. Schrijf hier in voor alle delen. 

Deel 1: di. 28 sept. en 5 okt. van 19.30 tot 21 uur. Pieter Van Ostaeyen: 'Internationaal Jihadisme sinds 1979'.

 Schrijf hier in voor deel 1.


Deel 2: di. 12 okt. van 19.30 tot 21 uur. Prof. Bart Kerremans: 'De Verenigde Staten na 9/11'.

 Schrijf hier in voor deel 2.


Deel 3: di. 19 okt. van 19.30 tot 21 uur. Prof. Lode Lauwaert 'Moeten we killer robots verbieden?'. 

Schrijf hier in voor deel 3. 

gepost 02/05/2021

NIEUWE ZOMERCURSUSSEN DIENEN ZICH AAN 

Actueel India, In gesprek met Roger Raveel, Josquin des Prez spilfiguur tijdens Laus Polphoniae

VOLLEDIG OVERZICHT EN INFO www.davidsfondsacademie.be

We schuiven alvast deze 2 webinars naar voor.

Actueel India

India is het land met de meeste inwoners ter wereld en sterk op weg om binnen enkele jaren de derde economie ter wereld te zijn. Prakash Goossens ontrafelt de complexe weg naar onafhankelijkheid en democratie van India. Hij zoomt in op de geopolitieke situering van het land. India's allianties met Rusland, de Verenigde Staten en Afghanistan spelen daarbij een cruciale rol. Daarnaast zijn in de moderne Indische politiek zowel het persistente kastensysteem als de opkomst van hindoenationalisme belangrijke factoren. Hun doorwerkende invloed is merkbaar op zowat alle vlakken van de Indische maatschappij. Hoe ze zich tegenover elkaar verhouden is echter minder duidelijk en er rijzen inmiddels behoorlijk wat zorgen over het verlies van de democratie in India...

Ontdek actueel India in dit tweedelig webinar met ruimte voor vragen en debat.

Webinar vindt live plaats op di. 18 en 25 mei van 19.30 tot 21 uur. 
Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart).


Meer info en inschrijven.

In gesprek met Roger Raveel

Na het succesvolle webinar bij de expo over Roger Raveel in BOZAR, zoomen we verder in op deze grote kunstenaar. Dit keer neemt Melanie Deboutte, conservator van het Roger Raveel Museum in Machelen-aan-de-Leie, je mee op sleeptouw. Als complementair antwoord op het overzicht in Brussel organiseert het Roger Raveel Museum ter ere van de 100ste verjaardag van Raveel immers de tentoonstelling Zien, denken, schilderen. Een gesprek met Roger Raveel. De tentoonstelling brengt een selectie schilderijen en tekeningen uit de periode ‘48-’68 in dialoog met het werk van een aantal figuren die voor de ontwikkeling van Raveels oeuvre 'incontournable' zijn geweest: van Jean Brusselmans, Gust. De Smet, James Ensor en Fernand Léger tot Raoul De Keyser, Karel Appel en Vincent Van Gogh.

Webinar vindt live plaats op di. 11 mei van 19.30 tot 21 uur.
Inschrijven voor 15 euro.

© Dirk Pauwels


Meer info vind je hier.

gepost 29/03/2021

De kinderen van de Renaissance in Hof van Busleyden 

Wist je dat Filips De Schone, Margaretha van Oostenrijk en Karel V opgroeiden in Mechelen? Aan het einde van de vijftiende en begin van de zestiende eeuw was Mechelen een welvarende hofstad die zich loyaal opstelde tegenover het Bourgondisch-Habsburgse gezag. De ideale thuishaven voor een prinselijke opvoeding. Topkunstenaars waaronder Jan Grossart maakten de vroegste Europese portretten van de vorstenkinderen. Curator van de tentoonstelling Samuel Mareel vertelt je alles over de Kinderen van de Renaissance. 

Dit webinar van twee delen vindt live plaats op 26 april en 3 mei om 14 uur.
Je kan je inschrijven voor 37 euro / 32 euro (met Davidsfonds Lidkaart).

Extra: Je krijgt een voucher om individueel de tentoonstelling ‘Kinderen van de Renaissance’ in het Museum Hof van Busleyden te bezoeken.


Schrijf je HIER in voor het webinar.

Vanuit je zetel naar het Zuid-Afrika van 1652 

Kom jy saam met ons na Suid-Afrika? In deze e-cursus met journalist en historicus Bart De Graaff ontdek je alles over de eerste Vlaamse kolonisten aan Kaap de Goede Hoop. In drie delen met uitgebreid filmmateriaal beluister en bekijk je alles op eigen tempo, zodat je in detail kan bestuderen hoe de kolonie tot stand kwam, met welke inheemse volkeren de Vlamingen contact hadden en hoe de Afrikaanse taal in elkaar zit. Een e-cursus die je blik op het verborgen verleden verruimt.

Deze e-cursus is vanaf di. 27 april voor een lange tijd beschikbaar.
Je kan deze e-cursus nu al aankopen voor 45 euro / 40 euro (met Davidsfonds Lidkaart).

Extra: Heb je na het doornemen van de e-cursus nog vragen? Op 16 juni om 14 uur kan iedereen die de e-cursus heeft aangekocht deelnemen aan een gratis vragenuurtje met Bart De Graaff. Je krijgt de deelnamelink na inschrijving automatisch doorgestuurd ongeveer 24 uur voor start van het vragenuurtje.


Koop de e-cursus HIER alvast aan.

Nieuwe data: de gouden eeuw van de Bourgondisch-Habsburgse Nederlanden 

De Hertogen van Bourgondië waren grote kunstliefhebbers. Zo stelden deze mecenassen een van de grootste handschriftenverzamelingen ter wereld samen, de Librije die het nieuwe KBR-museum vandaag de dag tentoonstelt. Van wetenschappelijke teksten tot literaire pareltjes uit de middeleeuwen: Edward de Maesschalck, Ann Kelders en Lieve Watteeuw vertellen je in vier sessies alles over de  verluchte handschriften, middeleeuwse miniaturen en over hoe manuscripten bewaard of gerestaureerd worden. 

Cursus in Brussel vindt plaats op 7, 14, 21 en 28 juni om 14 uur.
Inschrijven voor 74 euro / 66 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Extra: Je krijgt een voucher om het nieuwe KBR-museum op eigen houtje te bezoeken. 


Meer info en inschrijven.

gepost 11/03/2021

Muziekverhalen met Ignace Bossuyt

Tijd om uw muziekkennis wat bij te schaven? Naast de e-cursussen van Davidsfonds Academie over  Bach, Mozart en meerstemmigheid blijft de creatieve geest van menig musicoloog met ideeën komen.

Zo startte prof. Ignace Bossuyt een online platform waarop hij muziekverhalen van bekende componisten zoals Debussy, Vivaldi en Mendelssohn deelt. Ieder stukje tekst gaat gepaard met een muzikale uitvoering. 


Ontdek die muziekverhalen HIER!

De verhalen zijn schitterend gedocumenteerd; De muziek is overheerlijk om naar te luisteren, om te ontdekken,

om te laten weerklinken op de achtergrond terwijl u iets anders doet. En ... ze zijn gratis te beluisteren.

 

Wat een cadeau!

Ignace Bossuyt was gewoon hoogleraar musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn emeritaat bleef hij aan de faculteit verbonden met bijzondere opdrachten.

Wat is een meesterwerk?

Vlaamse kolonisten in Zuid-Afrika

Kampen

Griekse klassieke bronzen uit 440 v.C., Afrikaanse terracottabeelden uit de 13de eeuw, 'de Kruisafname' van Rogier Van der Weyden en schilderijen van Rembrandt, Monet en Rothko. Het zijn stuk voor stuk meesterwerken. Maar welke definitie passen we anno 2021 toe om een kunstwerk een meesterwerk te noemen? Welke zijn de criteria? Hoe belangrijk is de techniek van de kunstenaar? En wat met de boodschap van het werk? Christiane Struyven reflecteert samen met jou over de kwaliteit en relevantie van meesterwerken, ongeacht hun herkomst in tijd of plaats.

Webinar - live, do. 22 april 2021 - 19.30 uur. 
Inschrijven kost 15 euro.


Schrijf HIER in voor het webinar.

In 1652 stichtte de Verenigde Oost-Indische Compagnie een verversingspost aan Kaap de Goede Hoop. De nederzetting groeide al snel uit tot een kolonie. Ongeveer tien procent van de kolonisten kwam uit Vlaanderen. In drie delen ontdek je alles over de moeilijke beginjaren van de kolonie, de verschillende bevolkingsgroepen en de wereld waarin zij woonden. Je merkt al snel dat Zuid-Afrika geen zwart-wit land is, maar een land waar ook stammen wonen met een taal en cultuur die een mengeling zijn van Afrikaanse en Europese invloeden. Een unieke inkijk in de rol van Vlamingen in het koloniale Zuid-Afrika. Deze e-cursus bestaat uit drie delen, voornamelijk filmmateriaal ingesproken door de docent. 

Deze e-cursus is een lange tijd beschikbaar vanaf di. 27 april 2021.
u kan deze e-cursus nu al aankopen voor 45 euro / 40 euro (met Davidsfonds Lidkaart).


Meer info en inschrijven.

Waar denk je aan als je het woord 'concentratiekamp' hoort? Velen zouden denken aan nazikampen zoals Auschwitz-Birkenau, maar het 'kamp' als instrument om 'bepaalde problemen' op te lossen bestaat al langer. Aan het begin van de 20ste eeuw richtten Spanjaarden en Britten concentratiekampen op in Cuba en Zuid-Afrika. Christophe Busch vertelt in een tweedelig webinar alles over de geschiedenis van kampen. 

Extra: Kent u het 'The Blue Skies Project' al? Zes jaar lang bezocht Anton Kusters de SS-kampen van het Derde Rijk. Op elke plek maakte hij een opname van de blauwe lucht boven het kamp. Ruben Samama maakte er een generatief geluidsstuk bij dat elk slachtoffer een stem geeft. Het resultaat? Een visueel en auditieve installatie over hoe we omgaan met trauma. U kan voor deze toelichting apart inschrijven.

Webinar van twee sessies vindt live plaats op wo. 21 en 28 april 2021 om 14 uur.
Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart).
Klik hier om in te schrijven voor het tweedelig webinar.

Toelichting bij 'The Blue Skies Project' op locatie in Genk op wo. 5 mei om 14 uur.
Inschrijven voor 15 euro.
Klik hier om in te schrijven voor de toelichting op locatie.

gepost 02/03/2021

KUNST EN CRISIS BIJ HET BEGIN VAN DE 20e EEUW

Paul van Ostaijen en zijn beeldende tijdgenoten 

KUNST, CULTUUR EN FUTURISME

AAN DE PERZISCHE GOLF

De Golfstaten, het nieuwe mekka van de cultuurliefhebber?

PORTRETKUNST COOR DE JAREN HEEN

Blind date. Portretten met blikken en blozen.

Op maandag 22 februari zou Paul van Ostaijen 125 jaar geworden zijn. In zijn dichtbundel De Bezette Stad drukte hij zeer expressionistisch met klanken uit hoe Antwerpen door de Duitsers bezet werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wat een zeer tumultueuze periode was, was voor velen daarnaast ook een creatieve periode.

Maak kennis met Paul van Ostaijen en zijn tijdgenoten in deze cursus met kunsthistorica Johanna Kint.

Cursus in Antwerpen start op za. 8 mei om 10 uur.


Meer info over de cursus

Het Louvre in Abu Dhabi, de hypermoderne 'Woestijnroos' of het Museum voor Islamitische Kunst. In de Perzische Golf vind je allerlei culturele sites en moderne musea.

Tijdens dit webinar met dr. Tom Bruyer verken je de fascinerende culturele sites en moderne musea, balancerend tussen respect voor aloude plaatselijke tradities en futurische pareltjes. Doorprik de clichés en kijk verder dan de glinsterende façades van Dubai. 

Webinar vindt live plaats op zat. 6, 13 en 27 maart om 10 uur.


Schrijf je in voor het webinar

Bewaar jij ook een foto van je partner of (klein)kind in je portefeuille? Portretkunst is van alle tijden. Eeuwenlang legden kunstenaars portretten van bekende en minder bekende mensen vast op canvas. Wat begint als een ultieme uiting van devotie evolueert naar een uitbeelding van individualisme, prestige en luxe. Katrijn Van Bragt van The Phoebus Foundation neemt je mee doorheen deze rijke geschiedenis van de portretkunst.

Dit webinar hoort bij de activiteiten van de Nachten van de Geschiedenis (8-14 maart).

Dit Webinar vond live plaats op di. 9 maart 

gepost 14/01/2021

EXTRA IN DE KIJKER 

Bananen, soepblikken en Marilyn Monroe, doet het al een 'campbelletje' rinkelen? Andy Warhol is een van de iconen van de Amerikaanse popcultuur. Kunsthistorica Johanna Kint blikt in dit webinar terug op het leven en werk van de extravagante kunstenaar. Met die bagage haalt u nog meer uit de expo in La Boverie, Luik waarvoor u een museumvoucher krijgt. 

Dit webinar vond live plaats op di. 2 februari

Na de succesvolle webinars over de brexit keert prof. Hendrik Vos terug met een nieuw webinar. De gebeurtenissen van vorige week in het Capitool doen ons meer dan ooit stilstaan bij de aanpak van Trump. Maar wat nu Joe Biden het Witte Huis betreedt? Wat zijn de gevolgen voor Europa en het Europees buitenlands beleid? Met Donald Trump aan het Amerikaanse roer liepen de spanningen tussen Europa en de Verenigde Staten sterk op, maar wordt het nu helemaal anders?

Dit webinar vond live plaats op di. 2 februari

U zag hem het afgelopen jaar in menig nieuws- en praatprogramma, maar kreeg u al ooit de kans om hem rechtstreeks je vragen te stellen? Prof. Marc Van Ranst maakt in dit webinar een stand van zaken op aan de hand van de actuele cijfers en gunt je een blik op de toekomst. Wat zal het coronavirus nog nalaten? En hoe gaan we morgen naar kantoor, de bioscoop of het theater? 

Dit webinar vond live plaats op woe. 3 februari 

gepost 08/01/2021

Ontdek het voorjaarsaanbod 2021 van Davidsfonds Academie

DE NIEUWSTE CURSUSSEN OP LOCATIE

Een blik achter de opera-schermen anno 1921 - 100 jaar Schouwburg Kortrijk

Ontmoet Mozart - Pianoconcerti van het wonderkind

Jan Peumans, een zachte anarchist - Zijn leven als politicus

DE NIEUWSTE ONLINE CURSUSSEN

Joe Biden in het Witte Huis. Wat betekent dat voor Europa? WEBINAR

Covidik-kijken met Marc Van Ranst WEBINAR

Een renaissance in de twaalfde eeuw?

LEES ALLE INFO (wat, wanneer, waar, prijs) OP DE WEBSITE VAN DAVIDSFONDS ACADEMIE

gepost 26/11/2020

Webinar: Brexit doorgelicht

Bachacademie 2021

Soepblikken, beroemde personen en bananen: Andy Warhol 2.0

E-cursus: de Congo-crisis van 1960

Meer weten? 

Over Davidsfonds Academie

Davidsfonds Academie ging in het najaar van 1993 van start als Universiteit Vrije Tijd Davidsfonds. Toen werden op vier plaatsen twee cursussen per jaar georganiseerd over diverse culturele onderwerpen. Ze werden gegeven door specialisten uit het vakdomein, die wetenschappelijk actief waren. Die werden aangesproken op basis van hun capaciteit om zowel de basisgegevens van het onderwerp als de meest recente wetenschappelijke vindingen over te brengen naar geïnteresseerden zonder specifieke vooropleiding en om daarover met de deelnemers in gesprek te gaan.

Sinds 2013 zijn er jaarlijks ruim 130 activiteiten op meer dan 70 cursusplaatsen. Davidsfonds Academie organiseert sindsdien naast cursussen ook kortere zomercursussen waar beleving een belangrijke rol speelt, geschiedenisdagen en dagevenementen bij grote tentoonstellingen, concerten, festivals ...

 

Om een zo ruim mogelijk publiek te bereiken worden de cursussen opgezet over heel Vlaanderen. Daarvoor beschikt Davidsfonds Academie over een netwerk van meer dan 70 regionale kernen met vrijwilligers voor de plaatselijke organisatie en heeft het samenwerkingsverbanden met onder meer musea, verenigingen, tentoonstellings- en concertorganisatoren en Vormingpluscentra.

 

Cursussen bestaan uit een viertal dagdelen van 2 tot 3 uur. Rekening houdend met de behoeften en de mogelijkheden van docenten en deelnemers vindt de meerderheid van de cursussen overdag plaats, een gedeelte ook ´s avonds en tijdens de weekends. Naast cursussen van verschillende dagdelen, zijn er ook evenementen van een dag.

DAVIDSFONDS ACADEMIE IN BEVEREN 2020 - 2021

Klik hier voor alle info over de cursusreeks 'Fake news en waarheid spreken' in Beveren, op donderdagen 15, 22 en 29 oktober en 12 november 2020 in de St.Martinuskerk, Grote Markt, Beveren. 

 

 

Wat is de impact van Corona op de werking van Davidsfonds Academie?

Nadat corona een streep trok door de voorjaarscursussen en het zomerprogramma, nam Davidsfonds Nationaal enkele beslissingen om risico’s te vermijden in het najaar. Zo loop je als cursist geen enkel onverwacht risico als je nu inschrijft voor een cursus of een dagevenement. Alle belangrijke info vind je hieronder nog eens op een rijtje.

 

klik hier https://www.davidsfonds.be/homepagenews/index.phtml?id=1746

Ontdek de online cursussen van de Davidsfonds Academi-e


Davidsfonds Academie biedt vanaf nu ook online cursussen rond cultuur en geschiedenis aan. Innovatie en traditie gaan daarbij hand in hand. Wat is nieuw? Het medium en de aanpak. Wat blijft als vanouds? Het keurmerk van Davidsfonds: het inhoudelijk hoogstaande niveau, de ruime toegankelijkheid en de deskundigheid van de docenten.

Vandaag zin in Bach, morgen meer te weten komen over de amoureuze kantjes van Hitler en overmorgen een horde barbaarse (?) Vikingen over de vloer? Verken een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving – zomaar, van bij jou thuis. 

 

WORD OF BLIJF DE SLIMSTE THUIS VANUIT UW ZETEL

 

Nu het coronavirus ons doen en laten sterk inperkt, biedt Davidsfonds Academi-e onverhoede kansen.

Verdiep uw kennis en verbreed uw blik met de straffe online cursussen van gerenommeerde docenten vanuit uw zetel.klik hier en bekijk het aanbod.

Vertel anderen over ons.