HOME > NATIONAAL > Davidsfonds Cultuurreizen

Davidsfonds Cultuurreizen

ONTDEKKEN

ONTMOETEN

GENIETEN

04/01/2022

Blader door het nieuwe reismagazine 

Duik alvast in de digitale versie van het nieuwe reismagazine en ontdek het reisaanbod voor zomer en najaar 2022. Je vindt er ook voor welke reizen in het voorjaar er nog vrije plaatsen zijn. Niets zo heerlijk als bij de kerstboom plannen maken voor het nieuwe jaar! Liever op papier? Wie onze vorige brochures met de post toekreeg, ontvangt nu ook automatisch het reismagazine. Dat valt rond driekoningen in je brievenbus. Opgelet voor de Davidsfonds-leden: je reismagazine komt samen met Het Accent.


Doorblader hier het reismagazine

05/12/2021

Proeven van Waalse en Luxemburgse wijnen 

Ga in mei 2022 met Gido Van Imschoot op bezoek bij Waalse en Luxemburgse wijnbouwers. De Belgische wijnbouw kent een snelle groei en scheert hoge toppen, maar ook in Luxemburg rusten de wijnbouwers niet op hun lauweren. Tijdens deze driedaagse reis ontmoet je wijnbouwers, wandel je door wijngaarden en geniet je van de Waalse en Luxemburgse wijnen en keuken. 


Ontdek HIER het volledige reisprogramma

SCHOTLAND in de lente 

Dit is niet de klassieke Schotlandreis, maar wel dé reis waar je tijd krijgt om de Schotse natuur en cultuur te laten doordringen. Je vakantie start vanaf het moment dat je in IJmuiden voet zet op de ferry. Harry Potter-fans zullen in hun nopjes zijn op de stoomtrein naar Mallaig, dwars door het feeërieke landschap. Op daguitstap naar het eiland Staffa en Iona maak je kans om papegaaiduikers, zeearenden en dolfijnen te spotten. Klassiekers zoals Edinburgh, Eilean Donan Castle, Loch Ness, Glen Coe en whisky maken deze Schotlandreis compleet.

Ontdek HIER deze veelzijdige reis

Wegdromen bij het licht van de Provence

Op een sombere herfstdag als vandaag mag je dagdromen over zonnigere oorden, zoals de Provence. Van 22 tot 27 mei 2022 nemen Annemie Struyf en van Gogh-kenner Erwin Goegebeur je mee naar de Provence, om te genieten, te ontdekken en te dromen. Je reist in het spoor van Vincent van Gogh en het magische licht dat zoveel mensen weet te betoveren.


Reis mee naar de Provence

13/10/2021

Nieuwsbrief oktober 2021

Stuur ons een kaartje!

Wie in 2021 op Davidsfonds Cultuurreis vertrekt, ontvangt bij de reisdocumenten een leuke set postkaartjes. Die kan je naar familie en vrienden sturen met een warme groet. Stuur zeker ook een kaartje naar Davidsfonds Cultuurreizen (ja, wij krijgen ook graag post!) met een belevenis of anekdote vanop reis en maak kans op een mooie prijs. Bernadette Stiers uit Leuven stuurde ons een kaartje vanuit de keukens van het Midden-Oosten en is de maandwinnaar van september. Ze ontvangt een boekenpakket t.w.v. 100 euro. Bovendien maakt elke reiziger die een kaartje stuurt kans op de hoofdprijs: een 5-daagse cruise Parijs-Honfleur-Parijs voor 2 personen van Croisi Europe.


 Ontdek HIER hoe je kans maakt op de hoofdprijs

Win een exemplaar van het boek Sint-Petersburg

En er valt nog meer te winnen! We mogen drie exemplaren weggeven van het nieuwe boek Sint-Petersburg van Emmanuel Waegemans. Het enige wat je moet doen is juist antwoorden op de wedstrijdvraag. En wie Sint-Petersburg liever zelf ontdekt, kan met Emmanuel Wagemans van 20 tot 27 mei 2022 mee op Cultuurreis naar Moskou & Sint-Petersburg

 Antwoord HIER op de wedstrijdvraag en maak kans op het boek!

In het spoor van Symfonieorkest Vlaanderen naar Tallinn

Van Sint-Petersburg maken we een klein sprongetje naar Tallinn. De Estse dirigente Kristiina Poska neemt het orkest mee naar haar thuisland. We koppelen een vierdaagse reis naar Tallinn aan die concertreis. Je volgt een repetitie, krijgt de kans om een babbeltje te slaan met de leden van het orkest en woont natuurlijk een concert bij. Daarnaast is er heel wat tijd om te genieten van de fijne mix van middeleeuwse rust en modern stadsleven die Tallinn te bieden heeft. 

Ontdek HIER deze muzikale stedenreis

Drie Baltische landen in één klap

Wil je liever meer zien van Estland dan enkel Tallinn? Dan is de rondreis door de Baltische landen (Litouwen, Letland en Estland) misschien iets voor jou. Naast Tallinn staan natuurlijk ook de hoofdsteden Vilnius en Riga op het programma. Extra speciaal is het bezoek aan Kaunas, Europese Culturele Hoofdstad voor 2022. Het programma werd uitgebreid met een bezoek aan Klaipeda en de Koerse Schoorwal, een uniek natuurreservaat. 
 Bekijk HIER het volledige programma van deze reis

Verdiep je in het Incarijk 

Wist je dat de Inca’s dachten dat de kosmos verdeeld was in een mannelijk en een vrouwelijk deel? De maan en de zon. Kom meer te weten over het wereldbeeld en de maatschappij van Precolumbiaans Peru met docent en reisleider Annelies Valgaeren. Deze cursus van Davidsfonds Academie start op 9 november in De Pinte.
 Schrijf HIER in voor deze boeiende cursus

gepost 25/08/2021

Reisaanbod voorjaar 2022 

Online reisevenement op 3 en 4 september 2021

 

Op maandag 30 augustus (vanaf 12.00 uur) lanceert Davidsfonds Cultuurreizen het reisaanbod Voorjaar 2022 op www.cultuurreizen.be.

Heel wat van de reisleiders stellen hun reis graag persoonlijk aan je voor op het online reisevenement van vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021

Benieuwd naar de rondreis Albanië of Bulgarije? Wil je wegdromen bij de Amalfitaanse kust of de natuurpracht van Noorwegen? Ontdek het volledige programma van het reisevenement!

Deelnemen is gratis en vrijblijvend, maar even inschrijven is wel nodig. 

 

Ontdek HIER alvast het volledige programma en schrijf in

gepost 12/03/2021

Reisaanbod zomer, najaar en eindejaar 2021

Kijkt u ook al uit naar het moment dat u terug mag reizen?

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert een uitgebreid aanbod groepsreizen voor najaar en eindejaar 2021, waar de reisvooruitzichten gunstig zijn. Het aanbod bestaat bijna uitsluitend uit Europese bestemmingen, met heel wat ‘klassiekers’ zoals Griekenland, Rome, Firenze, Bourgondië, Noord-Duitse Hanzesteden … Maar er zijn zeker ook enkele nieuwkomers, zoals de reis naar Sarajevo & de Balkan, waar we op zoek gaan naar de sporen van de oorlog in Bosnië in de jaren 90 en linken leggen met de toenemende polarisatie in onze maatschappij.


Blader HIER door de nieuwe reisbrochure

gepost 02/03/2021

Alvast een vooruitblik online op reizen, later dit jaar

Online reisevenement Davidsfonds Cultuurreizen 

Reizen is momenteel nog even uit den boze. De reisvooruitzichten voor najaar 2021 zien er gelukkig rooskleuriger uit. Vanaf 1 maart in de namiddag staan de reizen voor zomer, najaar en eindejaar 2021 online op de website www.cultuurreizen.beOm dat aanbod voor te stellen houden we het online reisevenement niet op één maar wel twee dagen. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 maart staan heel wat reisleiders virtueel voor u klaar. Snuister door het programma en reserveer uw online plaatsje voor de sessie(s) die u wil volgen. 

Online reisevenement op vr. 5 en zat. 6 maart om 9 uur.

 

 

Dit staat op het programma, inschrijven via de link hierboven

Vrijdag 5 maart 2021

zaterdag 6 maart 2021

gepost 28/01/2021

Stem mee op de HAIKU van het jaar

Stem mee op de haiku van het jaar

 

In  2020 daagde Davidsfonds Cultuurreizen zijn reizigers uit om iedere maand een haiku te schrijven over een reisherinnering. Elke maand selecteerde een professionele jury een maandwinnaar. Nu is het aan jou om uit de twaalf maandwinnaars een hoofdwinnaar te kiezen. Naast de eervolle titel van haiku van het jaar 2020 wint de hoofdwinnaar een cruise van CroisiEurope voor twee personen. Maar daar stopt het niet, als jij je stem uitbrengt op je favoriete haiku, maak je kans op een boekenpakket t.w.v. € 100!

 

gepost 14/01/2021

Kastelen en tuinen van Kent & Sussex

9 juni 2021 -12 juni 2021

PAUL JANSSEN (reisleider): “Tijdens deze reis gaan we op ontdekking in ‘de tuin van Engeland’. Gedurende vele eeuwen bouwde de Britse adel de meest prestigieuze landhuizen en kastelen. De bijbehorende tuinen zijn een streling voor uw zintuigen. Ik vertel u graag over de rijke historiek van deze landgoederen en elk tuinbezoek wordt een bijzondere ervaring.”

ALLE INFO HIER

De tuinen van Parijs
9 juni 2021 -12 juni 2021

PAUL GEERTS (reisleider): “We bezoeken parken en tuinen die koningen en presidenten lieten aanleggen. We ontdekken de rust van een beeldhouwerstuin, de geneugten van het nieuwe stadstuinieren … We flaneren door het oude Parijs op zoek naar groene pareltjes en maken kennis met de nieuwste (tuin)architectuur op de meest onverwachte plekken: een afgedankte spoorwegbedding, de kades van de Seine, de vroegere Hallen …”

ALLE INFO HIER

ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD  klik hier https://www.cultuurreizen.be 

De impact van corona op de cultuurreizen 

Davidsfonds Cultuurreizen zijn groepsreizen met een rijk cultureel programma in kleine groepen van geïnteresseerde cultuurliefhebbers. Alle reizen worden begeleid door deskundige Nederlandstalige reisleiders met een zeer grote kennis over en ervaring met de bestemming in kwestie. In de reizen is heel veel inbegrepen, van fooien tot en met excursies, en comfort is verzekerd.

Waarom reizen met Davidsfonds Cultuurreizen een goed idee is:

  • U reist samen met andere geïnteresseerde cultuurliefhebbers
  • U komt meer te weten over uw bestemming dankzij de deskundige reisleider
  • U beleeft meer dan wanneer u alleen reist dankzij het rijke culturele programma
  • U wordt volledig in het Nederlands begeleid
  • U reist comfortabel en in groepen van 15 tot 25 deelnemers
  • U hoeft zich geen zorgen te maken, alles is voor u geregeld
  • U moet zelden uw portefeuille bovenhalen, (bijna) alles is inbegrepen