Wie zich wil verdiepen in geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit of zingeving, zit goed bij Davidsfonds Academie.

Verspreid over Vlaanderen en Brussel is er een divers aanbod dagevenementen, familiedagen, meerdaagse cursussen. 

Experten gaan dieper in op grote, historische thema's of geven uitleg bij boeiende, actuele expo's en voorstellingen. 

Ook online worden cursussen aangeboden. 

PROGRAMMA DAVIDSFONDS ACADEMIE 2020 - 2021

gepost 26/11/2020

Webinar: Brexit doorgelicht

Bachacademie 2021

Soepblikken, beroemde personen en bananen: Andy Warhol 2.0

E-cursus: de Congo-crisis van 1960

Davidsfonds Academie kijkt er alvast naar uit je coronaveilig te ontmoeten!

 

 klik hier voor het volledige aanbod

 

Meer weten? 

Over Davidsfonds Academie

Davidsfonds Academie ging in het najaar van 1993 van start als Universiteit Vrije Tijd Davidsfonds. Toen werden op vier plaatsen twee cursussen per jaar georganiseerd over diverse culturele onderwerpen. Ze werden gegeven door specialisten uit het vakdomein, die wetenschappelijk actief waren. Die werden aangesproken op basis van hun capaciteit om zowel de basisgegevens van het onderwerp als de meest recente wetenschappelijke vindingen over te brengen naar geïnteresseerden zonder specifieke vooropleiding en om daarover met de deelnemers in gesprek te gaan.

Sinds 2013 zijn er jaarlijks ruim 130 activiteiten op meer dan 70 cursusplaatsen. Davidsfonds Academie organiseert sindsdien naast cursussen ook kortere zomercursussen waar beleving een belangrijke rol speelt, geschiedenisdagen en dagevenementen bij grote tentoonstellingen, concerten, festivals ...

 

Om een zo ruim mogelijk publiek te bereiken worden de cursussen opgezet over heel Vlaanderen. Daarvoor beschikt Davidsfonds Academie over een netwerk van meer dan 70 regionale kernen met vrijwilligers voor de plaatselijke organisatie en heeft het samenwerkingsverbanden met onder meer musea, verenigingen, tentoonstellings- en concertorganisatoren en Vormingpluscentra.

 

Cursussen bestaan uit een viertal dagdelen van 2 tot 3 uur. Rekening houdend met de behoeften en de mogelijkheden van docenten en deelnemers vindt de meerderheid van de cursussen overdag plaats, een gedeelte ook ´s avonds en tijdens de weekends. Naast cursussen van verschillende dagdelen, zijn er ook evenementen van een dag.

DAVIDSFONDS ACADEMIE IN BEVEREN 2020 - 2021

Klik hier voor alle info over de cursusreeks 'Fake news en waarheid spreken' in Beveren, op donderdagen 15, 22 en 29 oktober en 12 november 2020 in de St.Martinuskerk, Grote Markt, Beveren. 

 

 

Wat is de impact van Corona op de werking van Davidsfonds Academie?

Nadat corona een streep trok door de voorjaarscursussen en het zomerprogramma, nam Davidsfonds Nationaal enkele beslissingen om risico’s te vermijden in het najaar. Zo loop je als cursist geen enkel onverwacht risico als je nu inschrijft voor een cursus of een dagevenement. Alle belangrijke info vind je hieronder nog eens op een rijtje.

 

klik hier https://www.davidsfonds.be/homepagenews/index.phtml?id=1746

Ontdek de online cursussen van de Davidsfonds Academi-e


Davidsfonds Academie biedt vanaf nu ook online cursussen rond cultuur en geschiedenis aan. Innovatie en traditie gaan daarbij hand in hand. Wat is nieuw? Het medium en de aanpak. Wat blijft als vanouds? Het keurmerk van Davidsfonds: het inhoudelijk hoogstaande niveau, de ruime toegankelijkheid en de deskundigheid van de docenten.

Vandaag zin in Bach, morgen meer te weten komen over de amoureuze kantjes van Hitler en overmorgen een horde barbaarse (?) Vikingen over de vloer? Verken een boeiende en verrassende wereld vol geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit en zingeving – zomaar, van bij jou thuis. 

 

WORD OF BLIJF DE SLIMSTE THUIS VANUIT UW ZETEL

 

Nu het coronavirus ons doen en laten sterk inperkt, biedt Davidsfonds Academi-e onverhoede kansen.

Verdiep uw kennis en verbreed uw blik met de straffe online cursussen van gerenommeerde docenten vanuit uw zetel.klik hier en bekijk het aanbod.