HOME > AANBEVOLEN > Bezoeken 

Musea en galerijen zijn open. In musea moet u vaak een tijdslot reserveren, in galerijen is dat meestal niet het geval.

Check altijd online hoe het praktisch zit. 

gepost 01/05/2021

Drie nieuwe expo's bij Stichting Ijsberg in Damme

We hebben een boon voor Stichting Ijsberg en voor Damme. We kijken dus reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe seizoen. 

Drie expo's.... dan is het al de moeite om eens tot Damme te rijden. Of erheen te fietsen? 

Ephameron

Expo & pop-up atelier #2

30 april - 30 mei 2021

Ephameron (1979) studeerde illustratieve vormgeving en schilderkunst. Haar pseudoniem verwijst naar de vluchtigheid en veranderlijkheid van het leven.

Ephameron publiceert in o.m. De Standaard, De Tijd, L’Echo, de Volkskrant, Knack Weekend en The New York Times.

Ze exposeert en cureert tentoonstellingen over de hele wereld, en doceert daarnaast beeldverhaal aan LUCA School of Arts/Sint-Lukas Brussel.

'Nooit meer alleen' toont in woord en beeld verschillende facetten van het moederschap aan het begin van de 21e eeuw, vastgelegd aan de hand van eigen ervaringen en getuigenissen van anderen.

 

Ephameron installeert zich in het 'pop-up atelier', als tweede in een reeks van opeenvolgende kunstenaars. Ze exposeert er haar werk in het kader van haar nieuwste publicatie 'Nooit meer alleen', maar gaat er ook zelf aan de slag, voor de reeks voor GGG#8. Ze verzorgt de illustraties bij tien geselecteerde gedichten van Herman de Coninck op de  poëzieroute 

Ephameron is aanwezig in haar tijdelijk atelier op vrijdag 30 april en vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei.

Ga een kijkje nemen en/of een praatje maken! Het is echt de moeite waard!

GGG#8

30 april t.e.m. 19 september 2021

‘GGG’ staat voor ‘Geschreven, Getekend en Gedrukt’. Het is een cross-over project waarbij schrijvers, dichters, illustratoren en beeldend kunstenaars samenwerken, met elkaar verbonden worden. 

Dat resulteert in een gedrukte en/of tentoongestelde vorm, een lezing, een open atelier of een  performance bij Stichting IJsberg.

De GGG-route langs de Damse Vesten maakt deel uit van dit project. Het is een pöezieroute. Op tien plekken langs deze poëzieroute worden woord en beeld samengebracht. De poëzie van een dichter wordt er vorm gegeven door een beeldend kunstenaar. 

De poëzieroute is binnenkort aan haar achtste editie toe: eind april vind je er tien gedichten van Herman de Coninck, geselecteerd door Kristien Hemmerechts. Ephameron zorgt tijdens haar korte residentie in het pop-up atelier voor tien bijhorende illustraties. Binnenkort meer!

Een bezoek aan Stichting IJsberg moet je niet vooraf reserveren. Bij het binnenkomen kan je je registreren.

 

Meer info op https://stichtingijsberg.be

De artistieke werking bij Stichting IJsberg wordt in 2021 opgebouwd rond het thema verbinding. In de expo ‘CONNECT’ worden twee kunstenaars in één tentoonstelling samengebracht omdat er een onderliggende connectie is in hun kunstenaarschap.

 

Colin Waeghe (BE/°1980) woont en werkt in Brussel. Hij begon zijn actieve kunstenaarscarrière in 2004. Zijn werk zoekt  de grens op tussen figuratie en abstractie.

 

Casper ter Heerdt (NL/°1966) is een conceptueel kunstenaar. Zijn werk nodigt uit tot reflectie en dialoog, geconcentreerd rond de vraag ‘wie’ wij als mensen zijn.

Stichting IJsberg, Burgstraat 5, 8340 Damme

Open op vrijdag - zaterdag - zondag

telkens van 12u tot 18u

gepost 25/04/2021

GRAFISCH WERK EN BRONZEN SCULPTUREN KÄTHE KOLLWITZ IN ANTWERPEN

De naam Käthe Kollwitz is u wellicht niet onbekend. De aangrijpende beeldengroep 'Trauerende Eltern', waarvoor ze het ontwerp maakte n.a.v. het sneuvelen van haar jongste zoon Peter op zijn eerste dag aan het front in de Westhoek op 22 oktober  2014, bevindt zich nog altijd op het Duits Militair Kerkhof in Vladslo, deelgemeente van Diksmuide.  

Museum De Reede in Antwerpen toont momenteel een selectie van haar tekeningen en grafische werk. Koen Van Boxem schrijft erover in De Tijd zaterdag 24 april 2021

"Vrolijk word je niet van haar kunst", stelt hij. Haar werk is 'Fragiel maar strijdbaar'. In alles wat ze maakt, is de empathie, het sociaal engagement en een grote doorleefdheid voelbaar, tastbaar. Het leed dat ze zelf onderging en nooit wegging, toont er zich in. En hoe. "Het verschroeiende verdriet van de rouwenden snijdt zo diep", schrijft Koen Van Boxem, "dat je bijna de blik wil afwenden."  

 

Met de tijdelijke tentoonstelling rond het grafische werk van Käthe Kollwitz opent Museum De Reede zijn nieuwe museumvleugel. Op de website van het museum kan u terecht voor tickets. Een van hun medewerkers schreef eerder een tekst over Kollwitz, ook die vindt u daar. 

'De ouders' © Käthe Kollwitz Museum

PRAKTISCH

Koop je ticket via https://www.tiqets.com/nl/kaartjes-museum-de-reede-l146742/

‘Käthe Kollwitz – Saatfrüchte sollen nicht vermahlen werden’ loopt van 23.04.21 t.e.m. 19.07.21

in Museum De Reede, Ernest Van Dijckkaai 7, 2000 Antwerpen

Hebt u de tentoonstelling bezocht? Wil u er iets over kwijt? Dat kan HIER!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 06/03/2021

tentoonstellingen en activiteiten n.a.v. 100 jaar Roger Raveel 

RAVEEL 100!

© Roger Raveel Museum

OVER ROGER RAVEEL

Roger Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog. In 2021 zou Roger Raveel(1921 - 2013) 100 jaar geworden zijn. 

Lees HIER een samenvatting van zijn artistieke carrière

Het atelier van Raveel in Machelen-aan-de-Leie kan bezocht worden op afspraak. HIER kan u er alvast online een blik op werpen. 

Neem HIER deel aan de webinar van Davidsfonds Academie over Raveel. Op 20 april 2021 schetst Ann Geeraerts, projectcoördinator bij Bozar,  de tijdsgeest, het leven en werk van de jarige kunstenaar. Een gids neemt je, desgewenst, op 27 april 2021 virtueel én interactief mee door de expo in Bozar. Een unieke ervaring die je niet mag missen.

‘Ik denk niet dat ik in New York de kosmos anders zal aanschouwen dan in Machelen.

Ik kan dus maar beter hier blijven.’ 

ROGER RAVEEL

in zijn antwoord aan Hugo Claus toen die hem influisterde naar New York te verhuizen om ook internationale bekendheid te krijgen

In Vlaanderen is hij een begrip, internationaal is hij nooit echt aan bod gekomen. Hoe komt dat, vraagt journalist Carlos Alleene zich af in zijn opiniestuk (De Morgen 10 maart 2021) Blijft Roger Raveel wereldberoemd in Vlaanderen? 

 

Dat Raveel zijn sporen laat in de schilderkunst na de Tweede Wereldoorlog qua belang en invloed, staat buiten kijf. Waarom is hij dan ook niet internationaal doorgebroken? 

"Waren de omstandigheden en de tijdgeest er niet naar om Raveel internationaal te lanceren? Of waren het invloedrijke curatoren, kunstcritici of museumdirecteuren die niet op het juiste moment zijn pad hebben gekruist? "

De auteur zoekt er nog altijd een verklaring voor. 

Raveel 100! meer dan de moeite waard  

Om er zin in te krijgen

 

RAVEELIANA - Een hommage aan Raveel

 

Het feestjaar werd door de gemeente Zulte in januari ingeluid met het door Bart Van Kerchove gecomponeerde muziekstuk ‘Raveeliana’. Bart Van Kerchove en An Hoorelbeke brengen ‘Raveeliana’ vanuit het Roger Raveel Museum, aangevuld met beelden van het werk van Raveel in het Machelse straatbeeld en dit door de ogen van Alex Colpaert en Willy Nachtergaele.

U kan het hier nog eens bekijken!

Bekijk 'Raveeliana' hier.

19.02.2021 - 04.07.2021 BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussels

 

Roger Raveel

Een Retrospectieve  

 

N.a.v. de verjaardag organiseert BOZAR een grote retrospectieve rond zijn fascinerende oeuvre. Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20e eeuw, maar hij onderscheidde zich radicaal van zijn generatiegenoten door een geheel eigen en bijzondere beeldtaal, met zijn eigen omgeving als belangrijkste inspiratiebron. Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling Raveels lange artistieke parcours en creëert ze een dialoog met belangrijke Belgische en internationale tijdgenoten.

 

Informatie en tickets via deze link.

28.03.2021 - 18.07.2021 Museum Roger Raveel, Gildestraat 2-89870 Machelen-aan-de-Leie

 

Zien, denken, schilderen

Een gesprek met Roger Raveel

 

Deze tentoonstelling belicht een selectie schilderijen en tekeningen van Roger Raveel uit de periode 1945-1965 en brengt deze in dialoog met het werk van een aantal figuren die voor de ontwikkeling van de jonge schilder naar eigen zeggen incontournable zijn geweest. Het resultaat is een ontmoeting tussen Belgische en internationale leermeesters uit de recente kunstgeschiedenis maar ook bevriende tijdgenoten.

Met werk van Karel Appel, Jean Brusselmans, Jan Burssens, Raoul De Keyser, Gust. De Smet, Léon De Smet, Etienne Elias, James Ensor, Asger Jorn, Fernand Léger, Reinier Lucassen, Hubert Malfait, Henri Matisse, Constant Permeke, Roger Raveel, Léon Spilliaert, Gustave Van de Woestyne, Vincent Van Gogh, Dan Van Severen, Jos Verdegem en Marthe Wéry.

01.07.2020 - 01.08.2021 Museum Roger Raveel, Gildestraat 2-89870 Machelen-aan-de-Leie

De wordingsjaren: 1941-1960

Schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Roger Raveel Museum

 

Deze collectiepresentatie omvat een selectie van zelden getoonde schilderijen en tekeningen uit de periode waarin de jonge schilder op zoek is naar zijn eigen signatuur en positie. De tentoonstelling tracht, wars van chronologie, het veelzijdige experiment van Raveels ontluikende oeuvre bloot te leggen.

Doorlopend

Roger Raveel wandelroute

 

Op deze wandeling neemt de kunstenaar je mee langs de mooiste plekjes natuur in Machelen-aan-de-Leie en laat hij je kennismaken met verschillende locaties die een grote rol gespeeld hebben in zijn leven en werk. Alle informatie en digitale route via deze link.

Afstand: 3,7 km
Vertrek en aankomst: Roger Raveel Museum

15.07.2021 - 29.08.2021 HUIS DE LEEUW, ZULTE    

FOTOTENTOONSTELLING - 'Raveel 100'

 

Zulte viert op 15 juli 2021 de 100ste verjaardag van Roger Raveel. Met de fototentoonstelling ‘Raveel 100’ worden 100 betekenisvolle foto’s rond het leven van Roger Raveel tentoongesteld.

Wanneer: alleen in het weekend
Prijs: gratis
Locatie: Huis de Leeuw

Hebt u iets bezocht n.a.v. het Raveeljaar? Wil u er iets over kwijt? Dat kan hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 11/02/2021

museum - tijdelijke tentoonstelling 

HET DUURSTE BOEK VAN DE 17e EEUW IN HET MERCATORMUSEUM SINT-NIKLAAS 

De 11-delige Atlas Maior van de Amsterdamse uitgever Joan Blaue, een artistiek pareltje, wordt voor het eerst helemaal getoond in het Mercatormuseum in Sint-Niklaas. De atlas toont in 11 delen hoe de wereld eruit zag volgens de mensen in de 17e eeuw. 

Het zijn niet zomaar geografische kaarten, Blaue was dan ook geen wetenschapper. De kaarten van die andere grootmeester, Gerard Mercator, zijn een eeuw ouder en veel accurater. De kracht en de schoonheid van de Atlas Maior ligt op een ander vlak. Blaue was, net zoals zijn vader overigens, verbonden aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), die schepen stuurde vanuit Nederland naar Azië en daarmee een succesvolle handel organiseerde die de rijke Amsterdammers die erin investeerden geen windeieren legde. Blaue tekende kaarten voor de schepen van de VOC, maar werd door de kapiteins en bemanning ook op de hoogte gehouden van alles wat ze ginds ontdekten, wat hij dan verwerkte in de kaarten die hij maakte. En soms fantaseerde hij er zelf wat bij. 

De Atlas Maior groeide zo uit tot een 'samenvatting' van alles wat toen over 'de wereld' bekend was: geografisch, cultureel, religieus, wetenschappelijk. Grondstoffen, mensen, dieren, landschappen, werden getekend en toegevoegd. 594 kaarten, 3368 grote pagina's met teksten, gebonden in wit leder, met goud op de randen. Kortom, een luxeproduct, bedoeld voor wie het zich toen kon veroorloven. 

600 van die atlassen rolden in die tijd (de eerste druk dateert van 1662) van de persen. De Phoebus Foundation van Katoen Natie-baas Fernand Huts, kon op een veiling in 2018 de hand leggen op een ervan. Dat exemplaar wordt getoond. 

MEER DAN EEN AANRADER DUS .... EN VLAKBIJ!

PRAKTISCH

verlengd tot 2 juni 2021 in het Mercatormuseum in Sint-Niklaas, Zamanstraat 49D

open op di-wo-do-vrij van 13u30 tot 17u00, op za van 13u00 tot 17u00, op zo van 11u00 tot 17u00 - gesloten op ma

Reserveren is verplicht. Dit kan via www.museasintniklaas.be/plan-jouw-bezoek/tickets

Klik HIER voor meer info op de website van het museum.

Hebt u de tentoonstelling bezocht? Wil u er iets over kwijt? Dat kan hier!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 01/02/2021

museum - TIP van Agnes Seghers

'Gisteren een bezoek gebracht aan "kunstuur in Mechelen" meer dan de moeite waard. In februari een nieuw programma met weerom Vlaamse meesters , van commentaar voorzien door acteurs en BV , duurt inderdaad 1uur en geheel corona veilig.'

Agnes Seghers 

HET KUNSTUUR MECHELEN 

In Het Kunstuur in Mechelen (tegenover de Sint-Romboutstoren) worden topwerken van Belgische kunstenaars uit de periode 1880-1948 op een unieke manier gebracht.

Meer dan twee derde van de schilderijen komt uit privébezit en is nog maar zelden aan het publiek getoond. De andere werken zijn bruiklenen van Belgische en Franse musea.

Vlamingen vertellen wat hun band is met de kunstenaar of met het schilderij.

De kunstwerken worden één voor één belicht. Via een koptelefoon hoor je muziek en verhalen.

De vertellers zijn bekende en minder bekende Vlamingen en worden naast het kunstwerk geprojecteerd. Ze vertellen over hun band met het kunstwerk of de kunstenaar. In de kapel vertelt acteur Jo De Meyere de levensverhalen van de kunstenaars.

Om zeker te zijn van een plaats, kan U best online tickets bestellen. Een bezoek aan de tentoonstelling duurt immers exact één uur en kan elke 20 minuten voor maximaal 8 personen.

Het Kunstuur is een privé-initiatief van Joost en Hans Bourlon onder het toeziend oog van hun grootvader, kunstschilder Jozef (Jos) De Bie.

De tweede tentoonstelling KUNSTUUR 2 loopt van 13/02/21 tot 30/09/21.

PRAKTISCH

HET KUNSTUUR 

Minderbroedersgang 1, Mechelen 

https://hetkunstuur.com/

TICKETS ONLINE BESTELLEN!

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Laat u weten hoe u het hebt ervaren? Met een beoordeling in sterren (klik meteen op het juiste aantal ) of woorden? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 28/01/2021

galerij - tijdelijke tentoonstelling tot 21/02/2021

WORKS ON PAPER ANTWERPEN

Zeno X Gallery in Borgerhout is een van de bekendste en meest toonaangevende galerijen van Antwerpen. Alleen daarvoor al de moeite om er eens langs te lopen.

Op haar andere locatie, op het Zuid, toont Zeno X Gallery werk van Michaël Borremans - N. Dash - Jan De Maesschalck - Philip Metten - Pietro Roccasalva - Hyun-Sook Song - Bart Stolle - Mircea Suciu - Luc Tuymans en Cristof Yvoré

PRAKTISCH

Zeno X Gallery South, Leopold De Waelplaats 16, Antwerpen Zuid

nog tot 20 februari 2021, woensdag tot zaterdag, telkens van 13u tot 17u

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? Geef een beoordeling in sterren (klik meteen op het juiste aantal ) en/of woorden.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 18/11/2020

online

BEZOEK EEN MUSEUM ONLINE, als het niet kan in het echt.

Misschien vindt u het nog te vroeg om rond te lopen in een museum of een galerij en wacht u liever nog even af. In dat geval  komt het museum toch gewoon naar u, niet? 

Hebt u al aan de mogelijkheden gedacht van een virtueel museumbezoek? 

We beginnen alvast met een suggestie. 

De grote overzichtstentoonstelling van de Italiaanse barokschilder Artemisia Gentileschi in The National Gallery is door de coronamaatregelen lastig te bezoeken en dat is jammer, om meer dan één reden. 

Iedereen kent de grote mannelijke 17e eeuwse tenoren in de schilderkunst, Rubens, Rembrandt, Titiaan, Caravaggio, maar dat er ook een vrouw tot ongekende hoogte furore maakte in die tijd is ons lang ontgaan. Gelukkig komen we 400 jaar later met mondjesmaat meer en meer te weten over de kracht van haar werk. En dat mag er best zijn, zo blijkt. Bekijk het online en oordeel zelf. 

 

Laat u niet afschrikken door de Engelse commentaarstemmen. Genieten kan ook alleen met de ogen. Wie het Engels een beetje machtig is, komt al ver met de Engelse ondertiteling. 

 

Geïnteresseerd in de figuur van Artemisia Gentileschi? Klik HIER als u meer over haar wil weten. 

Hebt u nog andere online suggesties? Laat ze ons weten!

gepost 21/10/2020

stadsfestival - verlengd tot 21/03/2021

STADSFESTIVAL DAMME 

Houdt u van het Kunstenfestival in Watou? Dan moet u beslist ook naar Damme. Voor de 3e keer organiseert de Stichting Ijsberg er het Stadsfestival, een gebeuren waarin woord en beeld de hoofdrol spelen op diverse plekken in het stadje.

Literatuur, poëzie, beeldende kunst, fotografie, filosofie, erfgoed, natuur en gastronomie zijn de ingrediënten waarmee Jan Moeyaert en zijn ploeg bezoekers betoveren. 

Een bezoek aan het Stadsfestival begint in de voormalige dorpsschool. Vandaar vertrekt de kunstroute. 

 

Niet te missen! Echt!

PRAKTISCH

Geen reservatie op voorhand, wel registreren ter plaatse aan het onthaal: IJSBERG, Burgstraat 5, 8340 Damme

Open vrij-za - zo telkens van 12u tot 18u 

https://stichtingijsberg.be/activiteiten/stadsfestival-2020.html 

Ticket 12€

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? Geef een beoordeling in sterren (klik meteen op het juiste aantal ) en/of woorden.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

tentoonstelling - verlengd tot 05/04/2021

BLIND DATE. PORTRETTEN MET BLIKKEN EN BLOZEN.

The Phoebus Foundation, u weet wel de kunstcollectie van Fernand Huts,  heeft een groot aantal portretten in zijn collectie, van de middeleeuwen tot de vroegmoderne tijd. I.s.m. het Snijders&Rockoxhuis werd een tentoonstelling op touw gezet om het rijke verhaal van dit genre uit de doeken te doen. De panelen en doeken worden vergezeld van accessoires en attributen zoals zakdoeken, handschoenen, rammelaars, juwelen en nog zoveel meer. Het Snijders&Rockoxhuis vormt er door het historische karakter van de patriciërswoningen het uitgelezen decor voor.

De portretten worden in hun natuurlijke habitat getoond, maar krijgen in een originele scenografie van Walter Van Beirendonck een verrassend jasje. De gastheer van dienst is Nicolaas Rockox himself, die zelf ook figureert op menig portret.

De tentoonstelling is verspreid over verschillende locaties.

PRAKTISCH

  • Bestel uw tickets online, op de site van Blind Date of die van het Snijders&Rockoxhuis! Kies daar de categorie 'Tickethouder Blind Date'.

    • Voor de Carolus Borromeuskerk en de Keizerskapel kunt u geen tijdslot reserveren. Er is mogelijk wel enige wachttijd omdat het aantal bezoekers in religieuze gebouwen beperkt is tot 15 personen.   

  • De actie met vouchers uit de Belgische kranten is alleen geldig op weekdagen (di, wo, do, vr) en tot 28 februari 2021. U dient wel een tijdslot te reserveren door tickets te bestellen; kies het "gratis" tarief. 

  • Elke laatste woensdag van de maand gratis toegang. U dient wel een tijdslot te reserveren door tickets te bestellen; kies het "gratis" tarief.

De tentoonstelling is verlengd tot 5 april 2021.

De 4 locaties van de tentoonstelling zijn weer geopend, zowel in het weekend als op weekdagen. 's Maandags gesloten.

  • Snijders&Rockoxhuis: open dinsdag tem zondag, 10-17u
  • Keizerskapel: open dinsdag tem zondag, 11-17u
  • Sint-Carolus Borromeuskerk: open dinsdag tem zaterdag, 11-17u
  • Museum Vleeshuis: open donderdag tem zondag, 13-17u

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? Beoordeel het met sterren en/of woorden. 

Rating: 1 ster
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

gepost 21/10/2020

belevingscentrum

STICHTING IJSBERG in de oude dorpsschool van Damme 

Damme kent u natuurlijk! Maar kent u ook de Stichting Ijsberg?

Watou doet wellicht wel een belletje rinkelen. Jan Moeyaert, intendant en verantwoordelijke voor de artistieke werking van de Stichting Ijsberg, organiseerde jarenlang het Kunstenfestival in Watou. Het samenbrengen van woord en beeld daar komt uit zijn koker. Het Kunstenfestival moet het zonder hem doen nu, maar met de Stichting Ijsberg komt hij terug vrij dicht bij alles wat Watou heeft groot gemaakt. 

De vroegere dorpsschool van Damme, D'oede Schole, is hét kerncentrum van de Stichting, dé plek waar het ganse jaar door activiteiten en evenementen worden geprogrammeerd waarin literatuur, poëzie en beeldend werk de rode draad zijn en worden samengebracht in inspirerende programma's. Je kan er terecht voor film- , muziek- en theatervoorstellingen, expo's, lezingen en literaire diners. Kunstenaars verblijven er af en toe 'in residence', je ziet ze live aan het werk. En nog zoveel meer.

Zelfs als er niets speciaals op hun drukke agenda staat, is het nog de moeite om er langs te gaan en te verdwalen in de boekshop en koffie te drinken in het leescafé. Het is een plek met een ziel. 

En daarna... is er het machtig mooie landschap in en om Damme om in te wandelen of te fietsen en één van de stemmige restaurantjes om culinair aan uw trekken te komen. 

 

Zet het op uw agenda! Meer dan een aanrader! 

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? (Klik meteen op het juiste aantal sterren) Wil u er iets over kwijt? 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Joske
4 maanden geleden

Heerlijke plek is dit, op elk moment. Er is altijd iets te zien. Oase van rust, cultuur en goede smaak.
Er is ook een groot boekenaanbod! Boeken in mooie uitgave, leuk om te hebben of cadeau te doen.

museum

HET VERNIEUWDE JAMES ENSORHUIS AL BEZOCHT?

 Het Ensorhuis in Oostende, de woning waar James Ensor woonde tot aan zijn dood in 1949, kreeg een fantastische update. Het is nu een volwaardig museum. Het feitelijke huis werd tot in de puntjes gerenoveerd en uitgebreid met het aanpalend hoekpand waarin zowel de permanente als de tijdelijke  tentoonstellingen zijn ondergebracht. 

Het resultaat is schitterend. Op een vaak interactieve manier maken bezoekers kennis met Ensor, zijn tijdperk, zijn publieke leven en zijn indrukwekkend oeuvre. 

 

Neem de (klein)kinderen mee. Voor het jonge volkje in er een geweldig interactief kinderparcours! 

'Ostende, lief blommetje van kleur, hemel aan de zèè', schreef hij ooit over de Stad aan Zee. Oostende was zijn grote liefde, de zee is er ook overal dichtbij. In het najaar en de winter-maanden, zonder de dagjesmensen van de zomer, is het er heerlijk uitwaaien. Kan u dan meteen ook doen! 

PRAKTISCH

James Ensorhuis, Vlaanderenstraat 29 (hoek Vlaanderenstraat - Van Iseghemlaan), 8400 Oostende

Het James Ensorhuis is open van 10 tot 18 uur.
Gesloten op maandag, behalve tijdens Belgische schoolvakanties en op feestdagen.

Een bezoek duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.

Parkeren kan vlak in de buurt. 

Bestel tickets online: https://www.ensorstad.be/nl 

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? (Klik meteen op het juiste aantal sterren) Wil u er iets over kwijt? 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Joske
4 maanden geleden

Is echt een knap museum geworden. Boeiend, interessant, het woonhuis is prachtig gerestaureerd. Heel erg fijn ook om te doen met kinderen!

gepost 21/10/2020

museum -  TIP van FRANK DE RYCK

'Wat ik alleszins een hele leuke uitstap vond is een gegidst bezoek aan het groentemuseum (GROM) in Sint-Katelijne-Waver. Neem zeker een gids mee in de tuin en de serres, om ook nog oudere gewassen en teeltwijzen te leren kennen'

Frank De Ryck 

'T GROM, MUSEUM VAN DE GROENTESTREEK

Groentemuseum ’t Grom is veel meer dan alleen een museum. Het is een echt doemuseum waar jong en oud terecht kan om plezier te maken en iets te leren over tuinbouw, gezonde voeding en zoveel meer! Bezoek er een tentoonstelling, verdwaal er in de tuinen, volg er een kookworkshop en verorber nadien je zelfbereide maal, trek erheen voor een daguitstap met familie of vrienden, verken met een gids het hele domein....

Mogelijkheden zat dus! Een aanrader. 

PRAKTISCH

Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver  |  Di-Vrij 10u-16u + Zo 13u-17u (krokus- tot kerstvakantie)

Bezocht? Hoe hebt u het ervaren? (Klik meteen op het juiste aantal sterren) Wil u er iets over kwijt? 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Vertel anderen over ons. Deel de gegevens van onze website met uw netwerk.