HOME > EN VERDER > Interessante links 

Interessante links

U houdt van literatuur, kunst, essays, geschiedenis,... en nog zoveel meer en u wil op de hoogte blijven? 

Op deze sites vindt u er alles over. Veel ontdekkingsplezier! 

https://cultuurenco.blog/

Op deze blog  van Davidsfonds vind je artikels over boeken, culturele activiteiten en interessante interviews. Altijd leuk....

Hét boekenplatform van VRT en haar netten dat iedereen goesting wil geven om meer - of weer - te gaan lezen.

 

Bedoeld voor wie op de hoogte wil blijven van het belangrijkste boekennieuws of wil snuisteren tussen wat de VRT in woord & beeld aan boeken te bieden heeft.

Miste u een interview met uw favoriete auteur? Op www.langzullenweleven.be   kan u het ongetwijfeld nog eens beluisteren of bekijken. Van Interne Keuken, Touché en De Wereld Vandaag op Radio 1 tot Pompidou op Klara en De Madammen op Radio 2, van De Afspraak tot Winteruur op Canvas: u vindt het daar allemaal.

De lage landen is de website van de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw. Ze brengen context bij kunst, taal, geschiedenis, literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen uit de Lage Landen. 

De Reactor is een Vlaams-Nederlands platform voor literatuurkritiek. U vindt er recensies over proza, poëzie, theater, geschiedenis, filosofie, samenleving, evenals essays over talloze onderwerpen en literatuurkritiek. 

Boekenzoeker Iedereen leest is een webstek voor KINDER- en JEUGDBOEKEN. Op zoek naar een boek dat past bij uw (klein)kind? U vindt hier leestips voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren van 0 tot 18 jaar. 

De jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen ken je zeker! En de Gouden Boekenuil/Fintro Literatuurprijs? Of de Boekenleeuw en Boekenpauw? De Boekenweek? Het zijn een paar van hun boekenprijzen en promotieacties voor het boek.

De website wil in de eerste plaats informeren over het (voornamelijk Nederlandstalige) boekenaanbod in Vlaanderen. De boeken die u hier vindt zijn (of waren) beschikbaar op de Vlaamse markt. Bij heel wat boeken is er extra info: een foto en biografische info van de auteur, leesfragmenten of een filmpje.

www.hebban.nl

Hebban.nl is een erg boekensite en heeft een enorme lezerscommunity. je vindt er het laatste boekennieuws, recensies, de boeken top 10 met populairste boeken en nog zoveel meer. Neem een kijkje. 

UW TIP 

Is er een website die u regelmatig bezoekt en die u wil delen? Laat het ons horen 

Vertel anderen over ons