HOME > JAARPROGRAMMA > SEIZOEN 2021-2022 > Lenteconcert 2022

Na twee jaar nemen we ook deze muzikale draad weer op...

Hartelijk welkom!

© Didier 

© Didier

Chihiro Yamamoto

Chihiro Yamamoto werd geboren in Hyogo en begon viool te spelen op vierjarige leeftijd. Ze beëindigde haar Bachelor studie aan de Kyoto University of the Arts in 2011 bij Kyoko Shikata, de voormalige concertmeester van het WDR Sinfonieorchester Köln.

Van 2011 tot 2014 werkte ze bij Het Hyogo Performing Arts Center Orchestra in Japan. Nadien studeerde ze aan het Conservatoire Royal de Mons in België bij Daniel Rubenstein en Wibert Aerts. Ze wordt regelmatig uitgenodigd door verschillende orkesten in België en sinds 2019 is ze vast lid van het Opera Ballet Vlaanderen.

Sophie Ackermann

In 2003 won Sophie Ackermann won de New Tenuto National Competition (België). Vanaf dan speelde ze als soliste met het Waalse Orchestre Royal de Chambre Mozart, Aratiunian, Mendelssohn en Brahms tijdens festivals in België en met het Symphony Orchestra van de Alicante University of Italy tijdens het Musicfest in Perugia. 

Ze behaalde haar Master met de hoogste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Mons in de klas van Daniel Rubenstein en zette daarna haar studies verder in de klas van Hagaï Shaham aan de Buchmann-Metha School of Music van de University of Tel Aviv, waar ze concertmeester was van het University Orchestra waar o.a. Zubin Metha dirigeerde. 

Ze maakt sinds 2015 deel uit van het Ensemble Mendelssohn (2e viool) en is tevens violiste in het Neruda Strings Trio en het Hellens Ensemble. Ze geeft zelf ook les en profileert zich als muzikante tijdens optredens in o.a. België, Frankrijk, Luxemburg, de Verenigde Staten, Turkije en Japan met kamermuziek. 

Op haar laatste CD (2019) brengt ze, samen met de cellist Nicolas Deletaille, een selectie uit de meesterwerken van de 20e eeuw voor viool en cello.

De oorlog in Oekraïne beroert iedereen, maakt ongemakkelijk, 

vertaalt zich in de wil en een immense bereidheid om 'iets' te doen.

Het toont zich in overweldigende gastvrijheid om Oekraïense vluchtelingen in huis te nemen

en in talloze initiatieven om een steentje bij te dragen met inzamelacties, transporten, financiële hulp. 

 

Dit is 'ons steentje'.

 

De opbrengst van dit concert gaat integraal naar Oekraïne.

 

Tom Van Goey uit Verrebroek, die zelf een groot landbouwbedrijf runt in Oekraïne en al vaak in de media was de afgelopen tijd, coördineert de hulp die we richting Oekraïne kunnen sturen. 

De opbrengst van het concert, de verkoop van CD's en enkele giften (1200 euro) werden besteed aan medicijnen, de aankoop van slaapzakken en droge voeding. Met de vrachtwagens van het landbouwbedrijf wordt alles tot ver in Oekraïne gebracht, het verste punt Tcherkassy ligt op 150 km onder Kiev. Ter plaatse wordt alles verdeeld onder hospitalen, zorginstellingen en soldaten van het leger. 

 

Dank u voor uw hulp.

Hemelse muziek, een grootse locatie, een stralende lentemorgen...

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.