ARCHIEF NIEUWSBRIEVEN - december 2020

DECEMBER 2020

Beste Davidsfondsvrienden,

 

Ondertussen staat december op de kalender. Ondanks de vele beperkingen, vliegt de tijd en verschijnt 2021 aan de einder. Zondag mochten we het eerste kaarsje van de advent aansteken.

"De nacht loopt ten einde,

de dag breekt aan" 

Rom 13,12

Advent de tijd van wachten, verwachten en vooral van hoop. In deze donkere, moeilijke dagen is het belangrijk dat we de hoop niet verliezen en dat we erop blijven vertrouwen dat er terug een tijd zal komen van ontmoeten, een tijd om samen het leven vieren.

Om het met de woorden van Bob Dylan te zeggen:

 

Eens zal het licht hier schijnen,
van oost tot west van zuid tot noord.
Dan zullen schaduwen verdwijnen.

 

Wat Davidsfonds Beveren-Zuid betreft, ondanks de ons opgelegde 'rustperiode', zijn er toch een paar dingen te melden. Wat de leesgroep betreft: We lazen het boek 'Hotel Solitude' geschreven door Koen Strobbe, het verslag hierover kan je lezen op onze website. Momenteel lezen we het boek 'Octupus Dei' geschreven door Aster Berkhof. Iemand die interesse heeft voor onze leesclub, van harte welkom!

 

We zijn op weg naar Kerstmis, het feest van het 'licht'.  Davidsfonds Beveren-Zuid verleende zijn medewerking aan het project 'Haasdonk verlicht'. Op zaterdag 6 december '20 tussen 18 en 21 uur wordt het straatbeeld aan en rond de kerk en het KLJ-lokaal sfeervol verlicht. Door de coronamaatregelingen kan je niet ter plaatse komen kijken, maar je kan alles online via facebook bekijken.

Daarnaast doen we nog eens een warme oproep om aan je deur of voor je raam een lichtje te laten schijnen. Zo tonen we onze verbondenheid met elkaar. Ik gebruik hiervoor graag de woorden van Nelson Mandela:

 

" Als wij ons licht laten stralen,

geven we onbewust andere mensen

de gelegenheid hetzelfde te doen."

 

​Op zondag 24 januari '21 organiseert het Davidsfonds in heel Vlaanderen Toast Literair. Samen het glas heffen op het nieuwe jaar en dit gekoppeld aan een activiteit rond taal. Vorig jaar nodigden we hiervoor Bent Van Looy uit. Hij kwam toen vertellen over vijf boeken die invloed hadden op zijn leven. Door de strenge corona maatregelen zullen we dit waarschijnlijk niet kunnen organiseren. Maar we zijn aan het uitdokteren op welke wijze we toch op een of andere manier 'samen' kunnen toasten op 2021 en dit met een literair tintje.

 

Ten slotte wil ik toch nog even de aandacht vestigen op onze website, davidsfondsbeverenzuid.be. Dagelijks wordt eraan gewerkt en vind je er nieuwe informatie. Fijn om te vermelden is dat we nu ook een correspondent uit Amerika hebbenVanuit Amerika bericht Carol ons regelmatig over het reilen en zeilen ginds en hoe zij dat beleeft. Haar eerste brief ging over de verkiezingen, nu schrijft ze over Thanksgiving. Carol Buysse is familie van één van onze leden en woont samen haar echtgenoot en hun drie kinderen in Boston, Massachusetts, dit al veertien jaar. Je vindt het op de website door te klikken op Aanbevolen > actualiteit > Amerika > brieven uit AmerikaDeze maand is 'ons lid in de kijker' An Van Daele. Ze vertelt over het prentenboek dat ze schreef, samen met illustrator Yule Hermans.

 

Wat het lidmaatschap betreft, dankzij de goede zorgen van Antoine zijn de boeken geleverd en verdeeld. Als je de boeken nog niet gekregen hebt, zal dit zeker één van de volgende dagen gebeuren.

 

Op weg naar Kerstmis willen we jullie van harte heel veel licht toewensen, lichtjes in jullie huis en licht in jullie hart. Het feesten zal dit jaar misschien iets minder 'uitbundig' verlopen, maar daarom niet minder intensief. We wensen jullie en jullie dierbaren een vredevol en liefdevol Kerstfeest.

 

Hartelijke groet,

 

Lutgarde

voorzitter 

en het Davidsfondsteam van Beveren-Zuid

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk