ARCHIEF NIEUWSBRIEVEN - januari 2021

JANUARI 2021

Beste Davidsfondsvrienden,

 

Waar is de tijd dat we vrolijk zongen van 'Nieuwjaarke zoete, het varken heeft vier voeten....', dat we onbezorgd en vol vertrouwen de toekomst inkeken….

 

Het is vandaag 31 december 2020 en we staan op de drempel van 2021. Konden we nu maar onbezorgd en vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet treden. Helaas zal het nog even duren voor alles terug in de normale plooi valt.

 

Ik hoop dat jullie toch samen konden genieten van een warm en vredevol Kerstfeest. Jammer dat we dit jaar onze samenzang 'U zijt wellekome' niet konden organiseren. Elk jaar schenken we dan een deel van de inkomsten aan een goed doel. We wilden deze traditie toch verderzetten. Daarom schonken we dit jaar € 300 aan het Klepelken.

 

Dit jaar is het werkthema van onze vereniging 'schatten'. Een mooi, rijk thema waar we alle kanten mee uit kunnen. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar schreven er al een opstelletje over. Er waren vele pareltjes bij, deze mooie zin vonden we in het opstel 'schattenkist':

"Neem dit boek als een geschenk vol wijsheid".

 

In de loop van 2021 gaan we trachten dit thema verder uit te werken, samen met jullie gaan we op zoek naar 'schatten' in onze omgeving. Dat kan van alles zijn: een kleinood dat je al lang bewaart, een mooie herinnering, een foto, een mooi plekje in je omgeving dat je koestert,.......

Ik zelf vond - via het TV programma 'Serenade van Stef' - een schat van een tekst die ik graag met jullie wil delen. Stef Bos zong deze tekst voor een dame met MS (na een indringend gesprek met haar).

 

Leer mij 

Leer mij om te dansen als ik niet meer kan bewegen. 

Leer mij om een weg te zien als er geen weg meer is. 

Leer mij, als ik niets meer heb, om toch alles te geven. 

Leer mij te verlangen naar wat onbereikbaar is. 

Leer mij om te zwijgen als ik niet meer kan zingen. 

Leer mij ergens voor te zijn als alles tegenzit. 

Leer mij om te vallen als ik niet meer durf te springen. 

Leer mij in het donker te zoeken naar het licht. 

Ik wou soms dat ik alles uit kon leggen, 

maar het gaat niet om de woorden, het gaat om wat we doen. 

En er zijn nog zoveel grenzen, zoveel grenzen te verleggen.

Ik wil voorbij mezelf gaan, ik weet alleen niet hoe. 

Dus leer mij om te vliegen als mijn vleugels zijn gebroken.  

Leer mij te geloven wat ik niet verklaren kan. 

Leer mij lief te hebben ook al is mijn hart gesloten. 

Leer mij  te doen wat ik niet kan.

 

Stef Bos

 

Deze maand zijn we op zoek naar 'een schat van een gedicht'. Aarzel niet jullie lievelingsgedicht door te sturen, Joske plaatst alle gedichten op onze website. Een onschuldige hand bepaalt wie een boekenpakket wint (het mooiste gedicht kiezen is immers een

onmogelijke opgave). Je kan het gedicht doorsturen via de website davidsfondsbeverenzuid.be, of naar volgend adres:

beveren-zuid@davidsfonds.net of naar mezelf lvanraemdonck@hotmail.com.

 

Zoals ik al in mijn vorige brief schreef, bieden we jullie op zondag 24 januari '21 een literair ontbijt aan. Dit ter gelegenheid van Toast literair. Meer uitleg vinden jullie in de uitnodiging in bijlage. In de ontbijtmand zullen jullie ook een bundel vinden met gedichten.

Elk bestuurslid zocht zijn lievelingsgedicht en Joske maakte er een mooie bundel van. Je kan voor dit ontbijt nog inschrijven tot 10 januari '21 bij Antoine ( antoine.baert01@gmail.com)

 

Dan rest er mij alleen nog jullie alle goeds toe te wensen voor het nieuwe jaar. Om het met de woorden van Stef Bos te zeggen: Dat het nieuwe jaar ons leert: te dansen, een weg te zoeken, te geven, te verlangen, te zingen, te vallen, te springen, te zoeken naar het licht, grenzen te verleggen, lief te hebbenen dat het ons leert te doen wat we niet kunnen.

 

Lutgart 

in naam van het davidsfondsteam van DF beveren-Zuid

 

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.