HOME > Nieuwsbrief najaar 2021

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER OKTOBER 2021

Beste Davidsfondsvrienden,

 

Ondertussen zijn we in september beland, de bladeren verkleuren reeds en de dagen worden steeds korter. De zon heeft ons niet erg verwend deze zomer, hopelijk kunnen we nog een paar dagen genieten van een deugddoende nazomer. Wij gaan alvast ons best doen om de herfst en de winter op te fleuren met een aantal boeiende activiteiten.

 

Deze nieuwsbrief kondigt een nieuw werkjaar aan dat hopelijk niet langer geplaagd zal worden door Covid-19. Dankzij ‘het spuitje’ kunnen we elkaar weer ‘veilig’ ontmoeten.

 

Onze “Blij weerzien dag” in het mooie Hof Ter Saksen was alvast een succes. We zijn blij dat we jullie daar zo talrijk mochten ontmoeten. Foto’s van deze zonnige ontmoetingsdag vinden jullie HIER terug op de website.

De belangrijkste momenten in het leven

hebben niets buitengewoons.

Het zijn de ogenblikken dat we geraakt

worden door elkaar.


Jack Kornfield  

Amerikaanse voormalig boeddhistisch monnik, klinisch psycholoog,

psychotherapeut, schrijver en meditatieleraar.

We nodigen jullie graag uit op ‘Vers geperst’, dat dit jaar doorgaat in het weekend van 2 en 3 oktober in de polyzaal te Haasdonk. De uitnodiging daarvoor ontvingen jullie eerder al via mail. 

In de loop van volgende week komen onze bestuursleden langs met de cultuurgids, het keuzeformulier en de folder met daarop ons jaarprogramma. Al de boeken, CD’s die jullie vinden in de cultuurgids kunnen jullie inkijken en beluisteren op ‘Vers Geperst’. Het is ook het ideale moment tot ontmoeting.

Dit jaar is ‘Vers geperst’ gekoppeld aan onze fotowedstrijd ‘Mijn dorp, mijn thuis’ die we in samenwerking met de fotoclub FRAGMA13 organiseerden. Online stemmen op de foto's voor de shortlist kan nog tot zondag 19 september, klik daarvoor HIER. 

De 20 genomineerde foto’s kan je bewonderen tijdens Vers Geperst en op zaterdag of zondag kan je dan je stem uit brengen om zo de publieksprijs te bepalen.

We zullen jullie daar graag ontmoeten.

De leesgroep komt samen op maandag 20 september. We bespreken het boek ‘Godelieve van Amerika’. De schrijver van het boek is Johan De Vos.

Hij zal aanwezig zijn op de bespreking. Het boek gaat over het leven van zijn zus, Godelieve, die kloosterzuster was in het slotklooster van de Arme Klaren in Cleveland, Noord Amerika.

Daarna bespreken we het boek ‘Wil’ geschreven door Jeroen Olyslaeghers. We nodigden hem uit voor Toast Literair eind januari ’22, hij heeft toegezegd ondertussen. 

 ©JVS hln.be

© Koen Broos.BE

Vrijdag 8 oktober ’21 organiseren we samen met de bib voor de vijfde keer “De schrijfwijzen”, het Groot Dictee Heruitgevonden. Dit zal doorgaan in de ‘kapel’ te Vrasene.

De uitnodiging hiervoor volgt later.

Op 21 en 28 oktober ’21 gaat het vervolg van DF academie door in de hoofdkerk te Beveren. Het onderwerp is “Fake news” , Democratie en demagogie- een politiek beleid filosofisch doorgelicht,  gegeven door professor Rob Devos.

Op 11 november ’21 wandelen we van het fort van Steendorp naar het fort van Haasdonk. Het fort van Steendorp bezoeken we met een gids. Tijdens de wandeling schenken we aandacht aan de kapelletjes langs de weg, aan de twee schansen en aan het fort te Haasdonk.

Meer informatie volgt later.

Wat we voor de rest in petto hebben vinden jullie op het overzicht van ons jaarprogramma. Klik HIER als u dat wil bekijken. 

 

Graag maak ik nog even reclame voor alle items op onze website, je vindt er alle mogelijke informatie over onze afdeling. Irene zorgde weer voor een prachtig gedicht van Rutger Kopland en we kregen weer een brief uit Amerika van Carole met als thema ‘Over een natte zomer en een COVID update’.

Daarnaast vind je er ook tal van actuele tips rond cultuur. Graag ontmoeten we jullie op één van onze activiteiten.

 

Dan rest me alleen nog het volgende te wensen: 

Geniet van de zon als ze schijnt, geniet van de huiselijke warmte,

geniet van al het moois dat het leven ons biedt.

 

 

Lutgart Van Raemdonck

in naam van Davidsfonds Beveren Zuid

 

Vertel anderen over ons. Deel deze webpagina met uw netwerk.